20 °C Budapest

3 tucat hamis iPod: lebukott a párocska

Pénzcentrum
2009. szeptember 24. 18:02

A kaliforniai rendőrség letartóztatott egy házaspárt, miután autójukban 37 darab hamis iPod Nano zenelejátszó készüléket találtak - írja a hamisitasellen.hu.

A házaspárt a kaliforniai Mountain View városának hatóságai állították meg egy közúti ellenőrzés során. Mivel a férj jogosítvány nélkül vezetett, a rendőrség őrizetbe vette a férfit, autójukat pedig lefoglalták.

A hamis zenelejátszókra a jármű rendőrségi garázsba szállítását követően bukkantak rá, amikor a lefoglalt autókra vonatkozó kötelező leltározási eljárást elvégezték. A rendőrség szóvivője szerint az iPod Nano típusú készülékeket eredetinek hitték mindaddig, amíg ki nem derült, hogy egyedi jelzés helyett a 37 darab zenelejátszó mindegyike azonos szériaszámmal rendelkezik.

A rendőrség ezt követően a pár másik tagját is őrizetbe vette, ellenük védjegyjog megsértésének és hamis termékek értékesítésének vádjával indítottak eljárást. A rendőrség közleménye szerint a házaspár hasonló okokból összetűzésbe került már a Los Angeles-i, a Riverside megyei és San Francisco-i hatóságokkal is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?