20 °C Budapest

Megszűnnek a 0%-os hitelkártyák! Véget vet neki a Kongresszus!

Pénzcentrum
2008. október 2. 18:00

Ha hisszük, ha nem, nem a bankoknak nyújtott kormányzati segítség kérdése volt az egyetlen téma a Kongresszus vezetői között az utóbbi napokban. Az elmúlt néhány hónap azzal telt, hogy a jogalkotók és az amerikai jegybank új szabályozásokat dolgozott ki a hitelkártya üzletágra vonatkozóan...

A múlt héten az amerikai Képviselőház döntő többséggel szavazta meg az új szabályozást a hitelkártyákra vonatkozóan (Credit Cardholders Bill of Rights), ami egy vázlatot tartalmaz arról a szabályozási rendszerről, amit a Fed be akar vezetni.

A Fed által kiadott szabályokat annak ellenére, hogy kötelező érvényűek lennének a kártyatársaságokra, sokkal egyszerűbb nem be tartani, mint a törvényt. A Szenátus nem is vizsgálja át a kiadott javaslatot anélkül, hogy a Fed szabályozása életbe lépne január 1-én.

Az új szabályok nagyon kedvezőek lennének viszont az új kártyabirtokosoknak. A vásárlói csoportok képviselői üdvözlik a szinte zablásnak is beillő hitelezési gyakorlatot, mint a visszamenőleges kamatemelés és amiatt is kifejezték elégedettségüket, hogy ezentúl 45 nappal a változás előtt tájékoztatni kellene majd az ügyfeleket.

Nem meglepő módon a hitelkártyás cégeknek nem tetszik a javasolt új szabályozás. Ez annak köszönhető, hogy a szigorúbb szabályozás miatt nem fogják tudni ezentúl alkalmazni a nagyon csábító, de beugratós ajánlataikat, hogy magukhoz vonzzák az ügyfeleket.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyes elemzők szerint az ügyfélmegkeresések száma már eddig is jelentősen lecsökkent, az utóbbi időszakban a cégek inkább a nyereséges ügyfeleikre próbálnak koncentrálni ahelyett, hogy új, kétes ügyfelek tömegét vonzzák magukhoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?