11 °C Budapest

Allianz Extra hitelkártya az Allianz Banktól - pénz-visszatérítéssel és ingyenes biztosításokkal

Pénzcentrum
2007. március 29. 10:48

Már igényelhető az Allianz Bank 'Allianz Extra' nevű hitelkártyája. Az új termék amellett, hogy "tudja" mindazt, amit egy hitelkártyának tudnia kell, extra szolgáltatásokat is kínál. Ezek közül a legfontosabbak a pénz-visszatérítési kedvezmény, valamint a beépített és ingyenes biztosítások.

A magyarok a banki szolgáltatásokhoz egészen másként viszonyulnak, mint a világ más tájain élők. Míg a tengerentúlon és tőlünk nyugatabbra a többségnek eszébe sem jut készpénzt tartani magánál és a kezében csekkel a postán sorban állni, addig mi legszívesebben borítékban kérjük a fizetésünket és - ha van egyáltalán - a bankkártyánkat többnyire készpénzfelvételre használjuk. Bár kétségtelen, hogy Magyarországon is egyre növekvő számban vesszük igénybe a bankkártyák nyújtotta szolgáltatásokat, korántsem aknázunk ki minden lehetőséget.

Míg a betéti kártyák használata itthon is egyre gyakoribb, az egyre növekvő számú ajánlatok ellenére a hitelkártyák használata egyelőre csak egy szűk körre korlátozódik: az MNB adatai szerint eddig több mint 1 millió hitelkártyát bocsátottak ki a bankok Magyarországon, ez azonban nem feltétlenül jelent 1 millió kártyahasználót. Vannak olyan aktív hitelkártya-tulajdonosok, akik több ilyen termékkel is rendelkeznek, de vannak olyanok is, akik nincsenek is igazán tisztában azzal, hogy van ilyen kártyájuk. Ez előfordulhat többek között azért, mert más néven - például bevásárlókártyaként - ismerik a terméket.

A Gfk Hungária 'Pénzügypiaci Adatszolgáltatás' című 2006. évi kutatása szerint a tényleges hitelkártya használók közel 90%-a használja vásárlásra azt. Érdekes módon a megkérdezettek fele készpénzt is szokott felvenni kártyájával, annak ellenére, hogy ennek feltételei távolról sem olyan kedvezőek, mint a hitelkártyás vásárlásé. Az összes hitelkártya-tulajdonos közel 10 százaléka pedig interneten keresztül történő vásárlásra is igénybe veszi a plasztiklapot.

Egy dolog biztos: ha valaki egyszer kipróbálja a hitelkártyát, szinte maradéktalanul elégedett lesz a termék nyújtotta előnyökkel.
Az Allianz Bank igyekszik a hitelkártya-használatot tudatosabbá tenni itthon, is ezért olyan előnyöket épített be Allianz Extra nevű hitelkártyájába, amelyek elég "csábítóak" ahhoz, hogy a kártya kitűnjön a piacon található többi hasonló termék közül.

Az Allianz Extra hitelkártya tudja mindazt, amit a hitelkártyák általában tudnak:
· vásárlás esetén akár 45 napi kamatmentesség,
· szabadon felhasználható hitelkeret,
· díjmentes vásárlások stb.

Mindezeken túlmenően azonban az Allianz Bank hitelkártyája igazi "extrákat" is kínál. Leginkább figyelemfelkeltő tulajdonsága a pénz-visszatérítési kedvezmény. Ez annyit jelent, hogy az Allianz Bank a hitelkártyával történt egyes - adott összeghatárt meghaladó - vásárlások összegének akár 1%-át is jóváírja egy összegben a hitelkártyaszámlán a hónap utolsó napján. Ezzel gyakorlatilag az Allianz Bank az Allianz Extra hitelkártyával vásárolt termékek, szolgáltatások árának egy részét átvállalja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

További extrát jelentenek a beépített, díjmentes biztosítások. A hitelkártya-tulajdonos kártyájához kap egy, külföldi utazásokra szóló, ingyenes utasbiztosítást, valamint egy ún. átmeneti áruvédelem- és hitelkártya letiltási-biztosítást. Ez utóbbi két részből tevődik össze: egyrészt ingyenes átmeneti áruvédelem-biztosítást jelent a kártyával vásárolt tartós fogyasztási cikkekre a vásárlástól számított 90 napon belül. Másrészt lopás elleni ingyenes védelmet is biztosít, ami fedezetet nyújt a személyes dokumentumok ellopása, elvesztése esetén azok igazolt pótlási költségeire, valamint a hitelkártya esetében a letiltás és a kártyapótlás miatt felmerült költségekre is.

A biztosításokkal kapcsolatos kedvezmények sora azonban itt még nem ért véget. A hitelkártya-tulajdonos, amennyiben van valamilyen, Allianz Hungária Biztosítónál kötött biztosítása, azok díjából is kedvezményekben részesül, ha a díjait az Allianz Extra hitelkártyával csoportos beszedési megbízással fizeti: 15% kedvezményt kaphat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjából, 7% díjkedvezményt a casco, a 2000. július 1-je után kötött otthonbiztosítások díjából pedig szintén 7% díjkedvezményt.

Mindemellett az Allianz Bank az Allianz Extra hitelkártya első éves kártyadíját mind a fő-, mind pedig a társkártyára elengedi.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem