3 °C Budapest

Allianz Extra hitelkártya az Allianz Banktól - pénz-visszatérítéssel és ingyenes biztosításokkal

Pénzcentrum
2007. március 29. 10:48

Már igényelhető az Allianz Bank 'Allianz Extra' nevű hitelkártyája. Az új termék amellett, hogy "tudja" mindazt, amit egy hitelkártyának tudnia kell, extra szolgáltatásokat is kínál. Ezek közül a legfontosabbak a pénz-visszatérítési kedvezmény, valamint a beépített és ingyenes biztosítások.

A magyarok a banki szolgáltatásokhoz egészen másként viszonyulnak, mint a világ más tájain élők. Míg a tengerentúlon és tőlünk nyugatabbra a többségnek eszébe sem jut készpénzt tartani magánál és a kezében csekkel a postán sorban állni, addig mi legszívesebben borítékban kérjük a fizetésünket és - ha van egyáltalán - a bankkártyánkat többnyire készpénzfelvételre használjuk. Bár kétségtelen, hogy Magyarországon is egyre növekvő számban vesszük igénybe a bankkártyák nyújtotta szolgáltatásokat, korántsem aknázunk ki minden lehetőséget.

Míg a betéti kártyák használata itthon is egyre gyakoribb, az egyre növekvő számú ajánlatok ellenére a hitelkártyák használata egyelőre csak egy szűk körre korlátozódik: az MNB adatai szerint eddig több mint 1 millió hitelkártyát bocsátottak ki a bankok Magyarországon, ez azonban nem feltétlenül jelent 1 millió kártyahasználót. Vannak olyan aktív hitelkártya-tulajdonosok, akik több ilyen termékkel is rendelkeznek, de vannak olyanok is, akik nincsenek is igazán tisztában azzal, hogy van ilyen kártyájuk. Ez előfordulhat többek között azért, mert más néven - például bevásárlókártyaként - ismerik a terméket.

A Gfk Hungária 'Pénzügypiaci Adatszolgáltatás' című 2006. évi kutatása szerint a tényleges hitelkártya használók közel 90%-a használja vásárlásra azt. Érdekes módon a megkérdezettek fele készpénzt is szokott felvenni kártyájával, annak ellenére, hogy ennek feltételei távolról sem olyan kedvezőek, mint a hitelkártyás vásárlásé. Az összes hitelkártya-tulajdonos közel 10 százaléka pedig interneten keresztül történő vásárlásra is igénybe veszi a plasztiklapot.

Egy dolog biztos: ha valaki egyszer kipróbálja a hitelkártyát, szinte maradéktalanul elégedett lesz a termék nyújtotta előnyökkel.
Az Allianz Bank igyekszik a hitelkártya-használatot tudatosabbá tenni itthon, is ezért olyan előnyöket épített be Allianz Extra nevű hitelkártyájába, amelyek elég "csábítóak" ahhoz, hogy a kártya kitűnjön a piacon található többi hasonló termék közül.

Az Allianz Extra hitelkártya tudja mindazt, amit a hitelkártyák általában tudnak:
· vásárlás esetén akár 45 napi kamatmentesség,
· szabadon felhasználható hitelkeret,
· díjmentes vásárlások stb.

Mindezeken túlmenően azonban az Allianz Bank hitelkártyája igazi "extrákat" is kínál. Leginkább figyelemfelkeltő tulajdonsága a pénz-visszatérítési kedvezmény. Ez annyit jelent, hogy az Allianz Bank a hitelkártyával történt egyes - adott összeghatárt meghaladó - vásárlások összegének akár 1%-át is jóváírja egy összegben a hitelkártyaszámlán a hónap utolsó napján. Ezzel gyakorlatilag az Allianz Bank az Allianz Extra hitelkártyával vásárolt termékek, szolgáltatások árának egy részét átvállalja.

További extrát jelentenek a beépített, díjmentes biztosítások. A hitelkártya-tulajdonos kártyájához kap egy, külföldi utazásokra szóló, ingyenes utasbiztosítást, valamint egy ún. átmeneti áruvédelem- és hitelkártya letiltási-biztosítást. Ez utóbbi két részből tevődik össze: egyrészt ingyenes átmeneti áruvédelem-biztosítást jelent a kártyával vásárolt tartós fogyasztási cikkekre a vásárlástól számított 90 napon belül. Másrészt lopás elleni ingyenes védelmet is biztosít, ami fedezetet nyújt a személyes dokumentumok ellopása, elvesztése esetén azok igazolt pótlási költségeire, valamint a hitelkártya esetében a letiltás és a kártyapótlás miatt felmerült költségekre is.

A biztosításokkal kapcsolatos kedvezmények sora azonban itt még nem ért véget. A hitelkártya-tulajdonos, amennyiben van valamilyen, Allianz Hungária Biztosítónál kötött biztosítása, azok díjából is kedvezményekben részesül, ha a díjait az Allianz Extra hitelkártyával csoportos beszedési megbízással fizeti: 15% kedvezményt kaphat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjából, 7% díjkedvezményt a casco, a 2000. július 1-je után kötött otthonbiztosítások díjából pedig szintén 7% díjkedvezményt.

Mindemellett az Allianz Bank az Allianz Extra hitelkártya első éves kártyadíját mind a fő-, mind pedig a társkártyára elengedi.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 19:41
Gajdics Ottó az ATV Csatt című műsorában kijelentette, hogy bár tisztában van az ország gondjaival,...
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?