28 °C Budapest
Magyarok tömegeit érinti ez a súlyos betegség: kiderült, gyógyszer nélkül is lehet kezelni

Magyarok tömegeit érinti ez a súlyos betegség: kiderült, gyógyszer nélkül is lehet kezelni

2024. május 30. 06:42

Az ADHD-val élő Robin Nordmeyer a "testduplázás" stratégiáját alkalmazza figyelemzavara ellen: a módszer lényege, hogy mások jelenlétével serkenti a motivációs és koncentrációs készségeket, nagy segítséget nyújtva ezzel az ADHD-sok számára a különféle feladatok elvégzésében - tudósított a CNN.

Az ADHD-ban, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban szenvedők számára a "testduplázás" egy hatékony megküzdési stratégia lehet a produktivitás és a koncentrációs készség javítására. Robin Nordmeyer, egy Minneapolis közelében működő ADHD coaching csoport társalapítója és ügyvezető igazgatója, hetente egyszer vesz részt Zoom találkozón coachtársaival, miközben különféle feladatokat végez. Nordmeyert ezek a találkozók motiválják arra, hogy elvégezze azon teendőit, amelyekkel egyébként nehezebben birkózik meg.

Mi az a testduplázás?

A testduplázás lényege abban rejlik, hogy egy másik személy jelenléte támogatja az egyén koncentrációs és motivációs készségeit.

Billy Roberts, a Focused Mind ADHD Counselling klinikai igazgatója szerint ez a taktika különösen hasznos lehet az ADHD-s emberek számára, akiknek gyakran okoz nehézséget a feladataikra való összpontosítás. Dr. J. Russell Ramsay, a Pennsylvaniai Egyetem ADHD kezelési és kutatási programjának alapítója és társigazgatója hozzáteszi, hogy bár ez a stratégia mindenki számára hasznos lehet, az ADHD-s emberek számára kiemelten fontos segítséget nyújthat.

Mi az ADHD?

Az ADHD (attention deficit hyperactivity disorder, avagy figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) egy olyan idegrendszeri fejlődési rendellenesség, amely befolyásolhatja az egyéni önszabályzás képességét és az egyén végrehajtó funkcióit. A zavar eredményeképpen problémák merülhetnek fel a koncentráció, a szervezőkészség és az időbeosztás terén - a testduplázás gyakorlatilag egyféle külső motivációs tényezőt biztosíthat az érintett területek kontrollálásában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Testduplázás online

A testduplázás virtuális formában is alkalmazható stratégia: ma már több platform és alkalmazás is kínál ilyen jellegű támogatást. A virtuális testduplázás lehetőséget nyújt továbbá arra is, hogy akkor is részt vehessünk a támogató programban, amikor nincs lehetőségünk fizikailag jelenlévő partnerrel dolgozni. Összességében tehát a testduplázás egy hasznos eszköz lehet az ADHD-ban szenvedők számára annak érdekében, hogy javítsák termelékenységüket, és hogy jobban tudjanak koncentrálni feladataik elvégzése során.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm