20 °C Budapest
ale student with neck pain while sitting on desk preparing examns

Temuról rendelnél filléres masszázspisztolyt? Óvatosan használd, itt az orvosi figyelmeztetés

2024. március 6. 16:14

A masszázspisztolyok használata jelentősen javíthatja a mozgástartományt, rugalmasságot és regenerálódást rövid távon. Ám szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy bizonyos területeken, mint például a nyakon, többet árthatnak, mint használnak, ezért krónikus nyakfájdalom esetén inkább orvosi segítséget érdemes keresni - tudósított a HuffPost.

A masszázspisztolyok az elmúlt időszakban jelentős népszerűségre tettek szert, köszönhetően annak, hogy hatékonyan javítják a mozgástartományt, a rugalmasságot és elősegítik a regenerálódást rövid távon. Egy 2023-as kutatás eredményei alapján ezek az eszközök különösen hasznosnak bizonyulnak azok számára, akik gyakran küzdenek izommerevséggel. Ingrid Anderson gyógytornász korábban kétkedve viseltetett ezekkel az eszközökkel szemben, de mára elismeri hasznosságukat fájdalomcsillapításban és bizonyos egészségügyi állapotok kezelésében.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár a masszázspisztolyok sok esetben előnyösek lehetnek, vannak olyan tesztrészek, ahol inkább ártalmasak lehetnek. Különös figyelmet érdemelnek a nyaki területek, melyeknél a rendszeres használat kerülendő. A csontos területeken való alkalmazásuk kifejezetten nem ajánlott.

Kevin Lees, egy arizonai csontkovács kiemeli, hogy a nyak érzékeny struktúrákból áll és fontos vérutakat tartalmaz, amelyek létfontosságúak az agy vérellátása szempontjából. A masszázspisztoly nyomása lágyrész- és érrendszeri károsodást okozhat. Ryan Krzyzanowicz, a University at Buffalo School of Public Health and Health Professions klinikai docense szerint pedig különös óvatosság szükséges artériák feletti használatkor, mivel ez átmeneti vérellátási problémákhoz vezethet.

Ha valaki krónikus nyakfájdalommal küzd, javasolt inkább orvosi vagy szakemberi segítséget keresni. A nyakfájás kezelése során fontos figyelembe venni annak forrását is. Lees szerint gyakori okok közé tartozik a rossz testtartás vagy alvási pozíció. Az otthoni kezelés részeként meleg vagy hideg borogatások alkalmazása mellett mozgás is javasolt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A masszázspisztolyok leginkább nagy izmokon való használata ajánlott, mint például a lábakon, vállakon és háton. Ezek az izmok általában jól reagálnak az ilyen típusú kezelésre anélkül, hogy fennállna sérülés veszélye.

Összegezve tehát kijelnthető, hogy bár a masszázspisztolyok sok esetben előnyös hatást gyakorolhatnak az egészségre és jólétünkre nézve, fontos tudatosan használni őket és kerülni bizonyos érzékeny területeket - mint például a nyak - hogy elkerüljük az esetleges negatív hatásokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem