Girl in a striped stylish shirt and jeans poses on camera Day, outdoor. Blond haired girl in black glasses smoking vape

Újabb csapás a magyar dohányosokra: durván megdrágulhat az e-cigi is

2022. november 30. 11:08

Már folyamatban van a dohánytermékekről szóló 2011. évi uniós irányelv aktualizálása. Magyarországon jövőre akár 700-800 forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára, emellett pedig a hevített dohánytermékek és az elektromoms cigaretta adóztatását is a hagyományos cigaretták adóterheléséhez kötnék. A Borsnak nyilatkozó dohányos olvasók álláspontja megoszlik arról, ez a drágulás elég-e ahhoz, hogy felhagyjanak a káros szenvedéllyel.

Nehéz időszak vár a dohányokra, ugyanis hamarosan brutálisan drágulhatnak a cigaretták. A KSH legutóbbi adatai alapján ma egy doboz cigaretta 1900-2000 forintba kerül, jövőre pedig akár 700-800 forinttal is emelkedhetnek az árak, így közel 3000 ezer forintba kerülhet majd 20 szál cigaretta.

Már így is nagyon drága a cigi. Én próbáltam átállni a hevítettdohány-termékekre, viszont nekem nem jött be. Az a baj, hogy egy láncdohányos, bármennyit emelnek rajta, meg fogja venni. Én is sokallom érte azt a pénzt, de nem vagyok álszent, tudom, hogy úgyis meg fogom venni” – mondta a Borsnak Mariann.

Vannak azonban, akik úgy nyilatkoztak a lapnak, ha 700-800 forinttal emelkedik a dohánytermékek ára, akkor biztosan leteszi a cigit.

Az Európai Unió minimalizálni kívánja a dohánytermékek fogyasztását, és végső célja, hogy 2040-re dohánymentes nemzedék jöjjön létre. Éppen ezért tiltották be az ízesített, hevített dohánytermékek használatát, hogy megfékezzék a fiatal fogyasztók körében megugró keresletet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?