21 °C Budapest
Girl in a striped stylish shirt and jeans poses on camera Day, outdoor. Blond haired girl in black glasses smoking vape

Újabb csapás a magyar dohányosokra: durván megdrágulhat az e-cigi is

2022. november 30. 11:08

Már folyamatban van a dohánytermékekről szóló 2011. évi uniós irányelv aktualizálása. Magyarországon jövőre akár 700-800 forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára, emellett pedig a hevített dohánytermékek és az elektromoms cigaretta adóztatását is a hagyományos cigaretták adóterheléséhez kötnék. A Borsnak nyilatkozó dohányos olvasók álláspontja megoszlik arról, ez a drágulás elég-e ahhoz, hogy felhagyjanak a káros szenvedéllyel.

Nehéz időszak vár a dohányokra, ugyanis hamarosan brutálisan drágulhatnak a cigaretták. A KSH legutóbbi adatai alapján ma egy doboz cigaretta 1900-2000 forintba kerül, jövőre pedig akár 700-800 forinttal is emelkedhetnek az árak, így közel 3000 ezer forintba kerülhet majd 20 szál cigaretta.

Már így is nagyon drága a cigi. Én próbáltam átállni a hevítettdohány-termékekre, viszont nekem nem jött be. Az a baj, hogy egy láncdohányos, bármennyit emelnek rajta, meg fogja venni. Én is sokallom érte azt a pénzt, de nem vagyok álszent, tudom, hogy úgyis meg fogom venni” – mondta a Borsnak Mariann.

Vannak azonban, akik úgy nyilatkoztak a lapnak, ha 700-800 forinttal emelkedik a dohánytermékek ára, akkor biztosan leteszi a cigit.

Az Európai Unió minimalizálni kívánja a dohánytermékek fogyasztását, és végső célja, hogy 2040-re dohánymentes nemzedék jöjjön létre. Éppen ezért tiltották be az ízesített, hevített dohánytermékek használatát, hogy megfékezzék a fiatal fogyasztók körében megugró keresletet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem