20 °C Budapest
Újabb lazításokat tervez a kormány: júliustól változhatnak a maszk-szabályok

Újabb lazításokat tervez a kormány: júliustól változhatnak a maszk-szabályok

2021. június 22. 10:43

A kormány vizsgálja, hogy melyik korlátozó intézkedéseket oldhatják fel akár már júliustól - mondta Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülése utáni sajtótájékoztatón.

Ma ülésezett a Novák Katalin vezette, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, azt követően a miniszter sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről. Mint kifejtette, minden hatályban lévő korlátozó intézkedést meg fog vizsgálni a kormány.

Kifejtette, a maszkhasználati szabályok is egy fontos téma leszmajd a felülvizsgálatkor. A döntéseket a közeljövőben meghozhatják, hogy már akár július elsejétől alkalmazni lehessen a lazításokat.

Arról is beszélt, hogy szakértőket is meghallgattak a járványügyi helyzetről: jó hír, hogy mivel Magyarországon ilyen magas az átoltottság és vakcinabőség van, ez pedig lehetővé teszi az élet fokozatos újraindítását és a szabadságot, valamint a biztonságot párhuzamosan tudjuk garantálni.

Novák Katalin kifejtete azt is, június végéig meghosszabbított gyermekfelügyelet van a köznevelési intézményekben. Ezzel párhuzamosan elindultak az Erzsébet táborok. Az operatív törzs arról is döntött, hogy a köznevelési intézmények egész évben szervezhetnek táborokat, az augusztus 23. utáni tiltást is feloldották.

Felmerültek olyan kérdések, hogy nem teljesen egyértelműek a járványügyi szabályozások, ezeket is tisztázta: a közművelődési intézményekben tartott lakodalmakra a lakodalmak általános szabályai vonatkoznak. Az iskolákba pedig már bemehetnek a szülők, nincs generális tiltás, mivel nem tanítás folyik már, hanem jellemzően táborok és más programok vannak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A teljes tájékoztatót itt lehet megnézni:

Címlapkép: Novák Katalin Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24