6 °C Budapest
Újabb lazításokat tervez a kormány: júliustól változhatnak a maszk-szabályok

Újabb lazításokat tervez a kormány: júliustól változhatnak a maszk-szabályok

2021. június 22. 10:43

A kormány vizsgálja, hogy melyik korlátozó intézkedéseket oldhatják fel akár már júliustól - mondta Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülése utáni sajtótájékoztatón.

Ma ülésezett a Novák Katalin vezette, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, azt követően a miniszter sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről. Mint kifejtette, minden hatályban lévő korlátozó intézkedést meg fog vizsgálni a kormány.

Kifejtette, a maszkhasználati szabályok is egy fontos téma leszmajd a felülvizsgálatkor. A döntéseket a közeljövőben meghozhatják, hogy már akár július elsejétől alkalmazni lehessen a lazításokat.

Arról is beszélt, hogy szakértőket is meghallgattak a járványügyi helyzetről: jó hír, hogy mivel Magyarországon ilyen magas az átoltottság és vakcinabőség van, ez pedig lehetővé teszi az élet fokozatos újraindítását és a szabadságot, valamint a biztonságot párhuzamosan tudjuk garantálni.

Novák Katalin kifejtete azt is, június végéig meghosszabbított gyermekfelügyelet van a köznevelési intézményekben. Ezzel párhuzamosan elindultak az Erzsébet táborok. Az operatív törzs arról is döntött, hogy a köznevelési intézmények egész évben szervezhetnek táborokat, az augusztus 23. utáni tiltást is feloldották.

Felmerültek olyan kérdések, hogy nem teljesen egyértelműek a járványügyi szabályozások, ezeket is tisztázta: a közművelődési intézményekben tartott lakodalmakra a lakodalmak általános szabályai vonatkoznak. Az iskolákba pedig már bemehetnek a szülők, nincs generális tiltás, mivel nem tanítás folyik már, hanem jellemzően táborok és más programok vannak.

A teljes tájékoztatót itt lehet megnézni:

Címlapkép: Novák Katalin Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?