21 °C Budapest
Csőd szélén a magyar vendéglátósok: évekig is eltarthat, míg talpra állnak

Csőd szélén a magyar vendéglátósok: évekig is eltarthat, míg talpra állnak

2021. február 4. 10:31

A vendéglátó szektorban egyre többen vannak a csőd szélén, sokan már a tartalékukat is felélték. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Nem fognak egyhamar talpra állni.

A kormány egy összegben, novemberig visszamenőlegesen kifizeti a bértámogatásokat a vendéglátóiparban dolgozóknak, mégis egyre többen kerülnek a csőd szélére számol be az ATV.hu. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Elmondásuk szerint nekik legalább két év kell ahhoz, hogy talpra álljanak.

A szakmai szervezetek nagyjából egységes álláspontja szerint így, hogy ennyire elhúzódott ez az állapot, az 50 százalékos bértámogatás már nem elegendő, ezért a támogatás 75 százalékra emelését kérik a kormánytól, valamint a munkavállalói oldalról az összes terhelőadó elengedését.

 

 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?