10 °C Budapest
Csőd szélén a magyar vendéglátósok: évekig is eltarthat, míg talpra állnak

Csőd szélén a magyar vendéglátósok: évekig is eltarthat, míg talpra állnak

2021. február 4. 10:31

A vendéglátó szektorban egyre többen vannak a csőd szélén, sokan már a tartalékukat is felélték. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Nem fognak egyhamar talpra állni.

A kormány egy összegben, novemberig visszamenőlegesen kifizeti a bértámogatásokat a vendéglátóiparban dolgozóknak, mégis egyre többen kerülnek a csőd szélére számol be az ATV.hu. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Elmondásuk szerint nekik legalább két év kell ahhoz, hogy talpra álljanak.

A szakmai szervezetek nagyjából egységes álláspontja szerint így, hogy ennyire elhúzódott ez az állapot, az 50 százalékos bértámogatás már nem elegendő, ezért a támogatás 75 százalékra emelését kérik a kormánytól, valamint a munkavállalói oldalról az összes terhelőadó elengedését.

 

 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?