12 °C Budapest

Címke: tengerszint emelkedés (9 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 6. 12:02

A jövő szellemvárosai: most még megnézheted őket, 2100-ban már nem!

A Forbes magazin összeállított egy csokrot azokból a városokból, melyek az évszázad végére teljesen eltűnhetnek. Az okok között szerepel az elnéptelenedés, az elsivatagosodás, a talajerózió, a tengerszint emelkedése, vagy akár az ivóvíz hiánya. A mi generációnknak még lehetősége nyílik ellátogatni ezekre a településekre, de a dédunokáink ezt már valószínűleg nem tehetik meg.

Pénzcentrum | 2009. október 15. 18:02

Ilyen lesz a Föld jégsapka nélkül - képek

Egy brit kutatócsoport fúrásokat végzett az Arktiszon. A minták elemzését követően megállapították, hogy a jégsapka húsz éven belül nyaranta teljesen elolvadhat, de már egy évtized sem kell ahhoz, hogy jól hajózhatóvá váljon a térség.

Pénzcentrum | 2009. február 7. 10:00

Rémítő meglepetést tartogat számunkra az olvadó jégsapka!

A Torontói Egyetem kutatócsoportja által pénteken közzétett tanulmány szerint hibásak voltak a sarkvidéki jégsapkák elolvadásának következményeire vonatkozó eddigi számítások. A kutatók szerint a nagymennyiségű víz megváltoztatja a bolygó egyensúlyát is, aminek következtében a Föld forgástengelye 500 méterrel kerül távolabb a jelenlegi pozíciójától, egyes területeken pedig akár 25 %-kal nagyobb mértékben nőhet a tengerszint, mint az korábban gondolták.

Pénzcentrum | 2008. április 11. 05:40

Lakások a reptér mellett: ahonnan csak menekülni érdemes?

A XVII. kerület a maga 54,83 négyzetkilométerével Budapest legnagyobb területű kerülete, lakossága a fővárosi trenddel ellentétben növekszik, jelenleg körülbelül 80 ezren lakják. A kerület tengerszint felett a Gellért-heggyel egyvonalban terül el, itt található a pesti oldal legmagasabb pontja, az Arany-hegy is. A családi és kertes házas övezetek mellett a 70-es és 80-as években épített lakótelepeket is találunk. A zöld- és a mezőgazdasági területek rovására új lakóparkok épülnek, nézzük, hogy alakult a kerület ingatlanpiaca az elmúlt években!

Pénzcentrum | 2008. január 10. 13:00

Sok milliós négyzetméterárakkal a víz alatt

Velencében, ahol az odaérkező turistáknak könnyen az az érzése támadhat, hogy az olaszországi szigetvárosban még az óra is lassabban jár, az ingatlanpiaci árak a városlakók mentalitásától teljesen eltérő módon, szárnyalnak. Mi sem nyújthat erre jobb bizonyítékot, minthogy az elmúlt 10 esztendőben megháromszorozódtak az árak az egykoron dózsék által irányított városban.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem