Címke: társadalompolitika (24 cikk)

Nagy Bálint | 2013. március 1. 05:12

Ilyen lakásokba költözhet félmillió magyar

Magánbérlakásokba költöztetnék a rászoruló magyarokat. Békéscsaba, Kecskemét, Nyíregyháza és Szombathely lehet a Petri-csésze - ezekben a városokban próbálhatják majd ki először az új szociális bérlakáskoncepciót.

Nagy Bálint | 2012. július 23. 04:57

A budai elit mit sem tud a pesti nyomornegyedekről

Egyelőre semmilyen proaktív szándék nincs sem a kormány, sem az egész politikai elit részéről a lakhatási szegénység felszámolására, ezért paradigmaváltásra lenne szükség a szakpolitikában - véli Sümeghy György. A Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával készített interjúnk második részében többek között a magyarországi helyzetről, a lehetséges kitörési pontokról, az ócsai Szociális Családiház-építési Programról, a Nemzeti Eszközkezelőről, s a jelenlegi lakáspolitikai intézkedésekről beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2011. június 2. 04:44

Nem csak álom, nem csak mese: akik ilyenkor is spórolnak

Egy felmérés szerint az elmúlt évek pesszimizmusa kezd alábbhagyni a hazai mikro- és kkv-szegmens szereplőinél: egyre több cég véli úgy, hogy a közeljövőben javulni fognak a vállalkozások kilátásai. A pozitív kilátások ellenére ugyanakkor a magyar kkv-k még mindig előszeretettel kötik le megtakarításaikat rövid távra - feltéve persze, ha nem élik fel azokat.

Pénzcentrum | 2011. május 31. 09:32

A minimálbért is kisajátítja a kormány

A kormány dönt a jövőben a minimálbérről és a garantált bérminimumról - derül ki az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT) felváltó Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló törvényjavaslatból.

Pénzcentrum | 2010. június 9. 14:00

László Csaba: kérdőjelek sokasága az adómódosítások körül

Fontos, az ország gazdaságát előremozdító lépéseket is tartalmaz a kormány tegnap bejelentett intézkedési terve, de kérdéses, hogy a 29 pont mindegyike megvalósítható-e, és sikerül-e a kívánt hatást elérni a központi irányításnak - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak László Csaba korábbi pénzügyminiszter, a KPMG adópartnere.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem