Címke: számlaadási kötelezettség (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. augusztus 7. 11:02

Átverős éttermek: ezért adnak pincérblokkot számla helyett

Nem bír egyedül az adóhatóság a költségvetést megkárosító árusokkal, az állampolgárok segítségét kéri. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai és a közérdekű bejelentések szerint a sült halról, jégkrémről, sörről szinte soha nem kapnak számlát, nyugtát a vásárlók, az éttermi fogyasztásokról pedig sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított úgynevezett "pincérblokkot" adnak az árusok, amit a hozzá nem értő szem szabályosnak vél. A Pénzcentrum.hu kérésére az ellenőrzésekről készített statisztika azt mutatja, hogy az első félévben romlott a nyugta-, számlaadási fegyelem, minden ötödik ellenőrzés mulasztást tárt fel.

Pénzcentrum | 2011. november 26. 17:01

Krampuszokra vadásznak az adóellenőrök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei és pénzügyőrei az elmúlt évekhez hasonlóan 2011 ben is ellenőrzéseket végeznek a karácsonyi ünnepek közeledtével.

Pénzcentrum | 2011. április 14. 13:02

Kire figyel a NAV áprilisban?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó főigazgatósága fokozott ellenőrzéseket tart a húsvéti ünnepeket megelőzően Budapesten és Pest megyében. 2011. április 4-e és 30-a között a NAV vámszakmai területével, fogyasztóvédőkkel, munka-, illetve népegészségügyi ellenőrökkel közösen járják a piacokat, élelmiszer- és italkereskedéseket, de ellenőrök megjelenésére számíthatnak a virágkereskedők és a vendéglátósok is.

MTI | 2010. december 13. 16:02

APEH: indul a karácsonyi akció

Az állami adóhatóság központi ellenőrzési akciókat tart decemberben a karácsonyi és szilveszteri ünnepek környékén, a korábbi évekhez hasonlóan.

Magyar Hírlap | 2009. november 12. 08:32

Éjjeli revizorokat is bevet az APEH

Fokozni kívánja ellenőrzési tevékenységét az adóhatóság, ezért a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságnál elrendelték, hogy a revizorok éjszakai és hétvégi ellenőrzéseket is végezzenek.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 4. 08:15

Rendben zajlott a Forma-1: kevés volt a szabálytalanság

A Forma-1 magyar nagydíja nem csak a nézőknek érdekes terep, hanem az adóellenőröknek is. 4 nap alatt viszont mindössze 86 szabálytalanságot találtak. Összesen 32 revizor keresett fel szállásadókat, parkolókat, és ellenőrizte a nyugta és számlaadási kötelezettség teljesítését is, az áruk eredetét, a dolgozók jogszerű foglalkoztatását.

Pénzcentrum | 2008. június 25. 09:00

Nem fizeted a tévédíjat: jön az APEH!

Azok a vendéglátó-ipari egységek, amelyek nem fizetik a televízió üzemben-tartási díjat, könnyen az APEH látókörébe kerülhetnek. A bírság ugyan elenyésző, de az APEH ebből kiindulva más ügyekben is vizsgálódhat.

Pénzcentrum | 2008. június 16. 15:13

Adótanácsadás kkv-nak

Gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy az elkövetkező évtizedben a magyar gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából egyre fontosabb szerepet játszik majd a kis- és középvállalkozói réteg. Hazánkban hozzávetőlegesen 300 000 működő mikro-, kis- és középvállalkozás található, mely cégek éves árbevétele a néhány tízmillió forinttól - a törvényi meghatározás alapján -1,2 milliárd forintig is terjedhet. Több felmérés szerint a kkv-k javarésze úgy gondolja, hogy a pénzügyi területre a túlszabályozottság jellemző, a gyakran havonta változó adózással kapcsolatos jogszabályokat sok esetben nehéz követni és az egyre súlyosbodó szankciók megnehezítik a működésüket.

Pénzcentrum | 2008. február 20. 05:40

APEH-lista: idén te sem vagy biztonságban!

Február közepén szokás szerint nyilvánosságra került az adóhatóság 2008-ra vonatkozó ellenőrzési irányelve. Ebből, ha ugyan nem is teljes körűen, kiderül, hogy melyek azok az ágazatok, szakmák, ahol fokozottan lehet számítani az adóellenőrök megjelenésére, és melyek azok a tevékenységek, amik felkeltik az ellenőrök figyelmét. Ha például céget hozunk létre, 20 százalék az esély, hogy jönnek a hatóság munkatársai...

Pénzcentrum | 2008. február 11. 16:25

"Lomosokat" ellenőrzött a Rapid csoport a hétvégén

A külföldről úgynevezett lomokat behozó, és azokkal itthon kereskedőket ellenőrizte a hétvégén Veszprém megyében a Rapid csoport. Valamennyi ellenőrzött helyszínen megsértették a törvényes működést, annak egyik feltétele sem valósult meg, ezért minden esetben mulasztási bírság kiszabása várható.

Pénzcentrum | 2007. december 7. 13:00

Csillagszóró karácsonyra: adóellenőr az ajándék?

November végén jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal a Csillagszóró hadművelet tervét. Azóta szinten minden nap lehet valami új hírt hallani arról, hogy éppen hol csaptak le az ellenőrök. A razziasorozat január végéig tart, és a hatóságok remélik, hogy ezzel a karácsonykor megszaporodó törvénysértések és visszaélések száma csökkenthető.

Pénzcentrum | 2007. november 21. 12:00

Fizess a mobiloddal! - Lábunk előtt hever a jövő?

A tegnapi napon került megrendezésre a II. e-money symposium, amelynek, mint azt neve is mutatja, központi témáját az elektronikus-, mobilfizetési rendszerek képezték. Ezen témakörből szeretnénk néhány fontosabb mondanivalót kiemelni jelenlegi összeállításunkban.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 24. 05:40

Változik az ÁFA-törvény - retteghetnek a lakásvásárlók?

A Pénzügyminisztérium honlapján megjelent az új ÁFA törvény tervezete. Ugyan a PM kihangsúlyozza, hogy ez a kormány álláspontját nem tükrözi, de azért előrevetíti, hogy mire lehet számítani a 2008-as változtatások után.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 12. 09:30

Hamis áru, valódi nyugta - Revizorátverő praktikák...

Van haszna a rendszeres és szigorú APEH ellenőrzéseknek - állítják a hatóság szakemberei - példa erre a mai ónodi vásár is, ahol a revizorok "csak" két esetben nem kaptak nyugtát a próbavásárlások során. Döbbenetes viszont az, hogy más ellenőrzésekhez hasonlóan az itt ellenőrzött vásározók egyike sem tudta igazolni az áru eredetét.

Pénzcentrum | 2007. július 23. 14:04

Balatonon vitorlázott az APEH, vizesek lettek a kereskedők

Az ellenőrzött balatoni szolgáltatók fele nem teljesítette a számlaadási kötelezettséget, és egynegyedük foglalkoztatott feketén dolgozókat - ez a gyorsmérlege az adóhatóság vasárnap zárult háromnapos, Vitorlás-akció névű ellenőrzésének.

Pénzcentrum | 2007. július 3. 10:00

Kilencvenmilliós bírság egy hónap alatt

Az APEH, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF), az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség (OMF), illetve a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) egy hónapon át tartott ellenőrzést.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem