7 °C Budapest

Az igazi rezsicsökkentés, aminél olcsóbbat ki sem lehet találni

Pénzcentrum
2014. január 26. 17:02

A hét legfontosabb hírei egy helyen. Csapjunk is bele.


Végre egy jó hír a hiteleseknek! Mennyivel fizetnek kevesebbet?

Újra csökkent az alapkamat. Örülhetnek tehát a hitelesek, hiszen a kölcsönük kamatperiódusától függően újra csökkenhet a törlesztőrészletük is. Ha megtakarított pénzed van, akkor persze sajnálhatod, hogy újra csökkennek a betéti kamatok.

Kilenchavi mélypontra zuhant a forint: tényleg ne most válts a nyaralásra eurót!
Továbbra sincs megnyugvás a forintpiacon, a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama már 305,6 egységen is járt, csütörtök este pedig 305,4 forintot ér egy euró a bankközi piacon.

Sokan szeretik az új babakötvényt
Az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer Start-számlát nyitottak a Magyar Államkincstár fiókjaiban, így egyharmaddal nőtt a babakötvény számlák száma, a befizetett pénz megduplázódott - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön.

Mi lesz idén a betétesek pénzével? Itt vannak a legjobb kamatok
Kispénzű megtakarítóként nem volt túl rózsás a 2013-as év. A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, amivel párhuzamosan a betétek hozamai is csökkentek. A kamatadó mellett már a 6 százalékos EHO-t is meg kell fizetni a betétek kevéske kamataiból. Ilyen helyzetben szedtük össze a legjobb kamatokat.

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj az igénylés után
Hétfő éjfélig lehet leadni az ingyenes készpénzfelvételt igénylő lapot a bankokban, a fiókok pedig néhány óra múlva zárnak. Olcsóbb lesz a bankolás februártól? Tippek és trükkök, hogy ne fázzünk rá az ingyenes készpénzre.

Ezek most a legbiztonságosabb autók: itt a lista!
Nem csak az autóvásárlás előtt állókat érdekelheti, hogy melyek a legbiztonságosabb gépkocsik a piacon. Ez természetesen évről-évre változik, az általánosan elfogadott listákat aktualizálják. A Pénzcentrum.hu most mutatja a 2013-as toplistát.

Ez az igazi rezsicsökkentés: olcsóbbat ki sem lehet találni
Mi az? Ingyen van, szórakoztató, az egész család örül neki és még csökkenti is a hó végi közműszámlánkat? Olvass tovább, tudunk egy tuti receptet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Kiderültek az újabb rezsicsökkentés részletei
Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Erre senki sem számított: meglepő adatok a rezsicsökkentésről
Hiába a rezsicsökkentés, nem minden hazai közműszolgáltatónál javult tavaly a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. A legnagyobb veszélyben továbbra is a 60 napon túli késedelmes fogyasztók vannak. Esetükben a végső megoldás továbbra is a szolgáltatásból történő kizárás.

Veszélyben a PIN-kódunk: ez lehet a tuti védelem
Az elmúlt hónapokban a Pénzcentrum.hu is többször foglalkozott az ATM-es pénzfelvételnél felmerülő veszélyekkel, konkrétan a különféle trükkök, lopások bemutatásával. Európában egyre gyakoribb, hogy közvetlenül az ATM-nél figyelik ki az ügyfelet, és vagy a pénzét szerzik meg, vagy PIN-kódját olvassák le.

Hova utazz fillérekért 2014-ben? Itt a "bakancslista" + képek
Méregdrága külföldi utazásra egyre kevesebb magyarnak futja. Így nem csoda, hogy felértékelődnek azok az országok, s határon túli városok, ahol még mindig "fillérekért" tölthetjük el szabadságunkat. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

A legolcsóbb nyaralást keresed? Ide utazz idén nyáron!
Az év egyik legolcsóbb nyaralási célpontja lehet a török riviéra, hiszen a belügyi válság miatt nagyot esett a helyi fizetőeszköz árfolyama, amit a napokban kibontakozó újabb pénzügyi aggodalmak miatt további gyengülés követett. Az utolsó szezon óta közel 20 százalékot zuhant a török líra, ami miatt olcsóbban lehet most szállást találni az országban, de az utazás szinte összes költsége alacsonyabb lehet idén.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm