Címke: deutsche bank (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. május 20. 13:33

Nyit a főváros is: mi lesz most a home office-ba száműzött magyarok sorsa?

Budapesten május 18-án hétfőn feloldották a kijárási korlátozásokat, ez azt jelenti, hogy az élet lassan visszatérhet a megszokott medrébe, elviekben már semmi sem korlátozza a munkába való visszatérést azoknak, akik az elmúlt két hónapban otthonról dolgoztak. Azt tudjuk, hogy az irodák készen állnak a fogadásukra, de vajon a magyarországi munkáltatók is tudtak ilyen hirtelen alkalmazkodni az új helyzethez?

Pénzcentrum | 2018. december 28. 11:37

Kiderült, miért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR

Már egy ideje tudható és tapasztalható is, hogy komoly kihívásokkal küzdenek a hazai munkáltatók: szinte sehol sincs elegendő, megfelelő képzettségű ember. A Pénzcentrum is keresi a választ a munkaerőpiac kérdésekre: az oldalon 2018 elején elindított HRcentrum interjúsorozatában a legjelentősebb, a legtöbb embert foglalkoztató hazai vállalatok, mint például a Mercedes-Benz, az SAP, az OTP, vagy éppen a Lidl és a SPAR hr vezetőivel készítettünk interjút. Kíváncsiak voltunk véleményükre, tapasztalataikra a munkaerőhiányról, az elvándorlásról, toborzásról és a munkaerő megtartásáról.

Pénzcentrum | 2013. október 11. 18:00

Nincs már szükség bankfiókokra?

A bankok arcának tekintett bankfiókokhoz köthető költségek a kereskedelmi banki kiadások több mint felét teszik ki.

Pénzcentrum | 2012. július 27. 12:13

45 évig marad nyakukon hitelük

Gyógyító isten az idő - értenek egyet ókori őseikkel a görögök a jelzáloghitelek terén. A bankok a lakások elárverezése helyett inkább elodázzák a probléma megoldását: akár 45 évre is kitolják a jelzáloghitelek futamidejét. Egyre magasabb az átütemezett hitelek aránya - számolt be a Bloomberg.

Pénzcentrum | 2012. február 24. 18:06

Már a műtárgyakra is egyre többen vesznek fel hitelt

Egyre népszerűbb a bankok és specializált pénzügyi vállalatok körében, hogy a hitelfedezetként részben, vagy egészben műtárgyakat is elfogadnak. A műtárgyhitelezés növeli a vásárlóerőt a műkincs piacon, valamint segíti az aukciós házak és kereskedők rugalmasabb működését. A piacon az elmúlt években a bankok mellett olyan szakosodott vállalatok is megjelentek, amelyek szívesen hiteleznek 100 százalékos műtárgy fedezet mellett is - derül ki az Art&Finance kutatásból.

Pénzcentrum | 2012. február 2. 11:45

Ezt tudja az 5,95%-os forinthitel: ki járhat a legjobban?

Forinthitel akár 5,95%-os kamattal - ígéri plakátjain a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ezek a hitelek nem forintalapúak, mégis igényelhetőek forintban is. A felmerülő kockázatokat egy állami árfolyamgarancia-megállapodás fedezi. Mit kell tudni az MFB 5,95 százalékos hiteleiről?

Pénzcentrum | 2011. december 25. 09:38

Most kiderül, ki a valóban zöld fogyasztó

Mennyivel fizetnél többet egy olyan termékért, amelyet kizárólag tiszta energiák felhasználásával készítettek? Váltanál bankot, csak azért, hogy egy környezettudatos pénzintézet kezelje pénzügyeidet? Mindeddig a fogyasztóknak meglehetősen korlátozott lehetőségei mutatkoztak arra, hogy ilyen döntéseket hozhassanak meg, de a jövőben ez változni fog. A "Windmade"nevű szervezet, illetve védjegy a jövőben gyors eligazodást kínál a bolygójukért aggódó fogyasztók számára.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem