Címke: bűnügyi hírek (11 cikk)

Biró Attila | 2018. június 20. 05:30

Titokzatos melóval szakíthatsz milliókat: alig pár százan csinálják itthon

Sokszor hallani a hírekből, hogy a rendőrség akár milliós nyomravezetői díjakat is felajánl bizonyos ügyek kapcsán a használható információkért. Ezek statisztikai sikerességéről azonban az Országos Rendőr-főkapitányság nem vezet listát, ráadásul nagyon szűk azoknak az egyéneknek is a köre, akik törvényes keretek között, akár csak adatgyűjtésre is jogosultak. A rendőrség kötelekén kívül ilyenek lehetnének például a magánnyomozók, őket azonban csak megbízási szerződéssel lehet felbérelni, amit a rendőrség nem tesz meg, így a különböző bűnügyekben csak a sértett családja, illetve hozzátartozói élhetnek ezzel. A magánnyomoztatás ugyanakkor egyáltalán nem tartozik az olcsó szolgáltatások közé, ezenfelül mint minden szakmában, ebben is sok a kókler.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 18. 11:03

Itt vesznek luxuslakásokat az orosz milliárdosok

A pénzügyi és gazdasági világválság 2012-ben sem csökkentette az orosz állampolgárok külföldi ingatlanvásárlás iránti hajlandóságát. Az oroszok toplistáján az USA, Olaszország, Ciprus, Izrael és Lettország áll az élen. Miért és hol vásárolnak szívesen ingatlanokat az oroszok?

Orosz Márton | 2010. június 7. 11:02

Fosztogatók és katasztrófaturisták Miskolcon és Felsőzsolcán

A hétvégén elöntötte a megáradt Sajó a Miskolctól délkeletre fekvő Felsőzsolca városát. Az ár nemcsak a kisvárost döntötte romba, hanem a borsodi megyeszékhelyen több kereskedelmi egységet is körbekerített.

Magyar Nemzet | 2009. szeptember 17. 08:47

410 milliót vittek el egy pénzszállítótól

Egy pénzszállítással foglalkozó cég feljelentése alapján különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanúja miatt folytat nyomozást a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.