2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Operatív Törzs: ígéretes COVID-gyógyszer tesztje kezdődik meg Magyarországon


A mai napon is megtartotta az Operatív Törzs szokásos napi sajtótájékoztatóját. A rövidke eseményen többek között elhangzott, hogy Magyarországon is megkezdődnek a remdesivir klinikai vizsgálatai.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója elmondta: intézetükben tudományos koncorcium alakult, amely klinikai vizsgálatban kísérleti terápiába kezdett a betegségen már átesett emberek vérplazmájának felhasználásával. int mondta, megkezdték a plazmák gyűjtését és kivizsgálását, és egyre nagyobb számban érkeznek potenciális donorok.

Nagyon optimisták vagyunk, a jövőben egyre több beteg kaphat ilyen ellátást, a hosszan eltárolható vérplazmák akár egy második járványhullámra is indulókészletet biztosíthatnak

- fogalmazott Vályi-Nagy István.

Hozzátette: "Egy másik csoportban innovatív gyógyszerekkel kezelnek nagyon súlyos állapotban lévő betegeket, tocilizumab alkalmazásával. A használatával egy csoportban úgy tűnik, meg tudják akadályozni az intenzív osztályra kerülést, az intenzív osztályon lévők esetében pedig az elhalálozást." Újságírói kérdésre Vályi-Nagy István elmondta, hogy most kezdődnek meg az USA-ban ígéretesnek tűnő remdesivir klinikai vizsgálatai, Magyarország ennek a gyógyszernek a vizsgálatát az elsők között kezdi meg Európában, Lengyelországhoz hasonlóan.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.