2020. október 21. szerda Orsolya

Csalók élnek vissza a magyar nagybank nevével: nehogy rákattints, lenullázzák a számlád


Adathalászok pályáznak a K&H ügyfeleinek adataira: elég tört magyarsággal íródott levélben adják ki magukat a magyar banknak, arra kérik a címzettet, "frissítse fiókját", különben felfüggesztik azt.

Egy elég tört magyarsággal íródott levél jutott el a Pénzcentrum szerkesztőségébe: ebben a K&H Bank nevében arra kérik a címzettet, hogy frissítse fiókját, különben felfüggesztik azt.

Egy K&H-s e-mail címre megtévesztésig hasonlító címről jött a levél, ám szinte biztos, hogy nem ők állnak az üzenet mögött. Egyébként a link, ami látszólag a bank felületére mutat, valami teljesen más oldalra visz, ahogy alább látható - saját eszközeink biztonsága érdekében inkább nem kattintottunk rá. Ti se tegyétek!

Az ügyben megkerestük a K&H sajtóosztályát, akik azt írták a Pénzcentrumnak, hogy a jelzett levél egy folyamatban lévő adathalászati kampány része, a Bank megtette a szükséges intézkedéseket a támadás elhárítása érdekében. A jelzett levél hamisan állítja azt magáról, hogy a Bank küldte. A Bank a K&H e-bank bejelentkező oldalán üzenetben hívja fel Ügyfelei figyelmét az adathalászatra, valamint a https://www.kh.hu/adathalaszat honlapon ad részletes tájékoztatást az adathalászattal kapcsolatos tudnivalókról - írták majd hozzátették:

Hangsúlyozzuk, hogy a K&H Bank sosem kéri Ügyfeleit, hogy e-mail formájában ügyfélazonosítókat adjanak meg, vagy az e-mailből egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó