2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Brutálisan megdrágulhatnak a buszos kirándulások


Jelentősen drágulhatnak a csoportos utazások a kötelező biztosítások díjnövekedése miatt - írja a Népszava.

300-400 százalékkal emelkedett az autóbuszok kötelező felelősségbiztosítása, ezt pedig a vállalkozások kénytelenek a fogyasztókra hárítani. Ennek következtében jelentősen drágulhatnak a hosszabb turistautak, a csoportos iskolai kirándulások, a belföldi utazások és a munkásszállítások is.

A közelmúlt buszbaleseteinek következtében átlagosan háromszoros, négyszeres díjat követelnek a buszos vállalkozásoktól, de volt olyan eset is, amikor a 200 ezer forint körüli éves díjszint 1,3 millió forintra emelkedett egyetlen busz vonatkozásában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS