14 °C Budapest
Rainy weather. Heavy rain and bad weather. Climate change. Meteorology forecast. Storm is coming.

Így taszíthat bárkit anyagi csődbe már egy januári vihar is: ezt senkinek sem szabad félvállról venni

2023. január 26. 17:04

Az időjárás az idén már januárban komoly károkat okozott a magyar lakóingatlanokban. Az év első 3 hetében közel 1400 kárbejelentés érkezett az egyik magyarországi pénzintézethez, amelyek elsősorban az esőzések miatti beázásokhoz köthetőek. A károk felmérése folyamatban van, becslések szerint összegük elérheti a 21 millió forintot. A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy egy-egy káresemény után fontos a pontos - képes - dokumentálás, és mielőbb meg kell kezdeni a kárelhárítást, hogy ne legyen még nagyobb baj.

A K&H legújabb felmérésében rámutatott, hogy bár az idén egyelőre elmaradtak a szélviharok, az időjárás most is sok otthonban tett kárt a biztosító legfrissebb összefoglalója szerint. A csapadékos időjárás okozta a legtöbb problémát, ami sok helyen özönvízszerű esőzés beázásokat okozott.

A bankhoz január eleje óta közel 1400 lakáskár-bejelentés érkezett, melyek közel fele, 44 százaléka vízkár volt, főként a tetőbeázás és a felhőszakadás okozott gondot. Bár a károk pontos felmérése még folyamatban van, a társaság szakértői szerint az idei időjáráshoz köthető károk összértéke meghaladja a 20 millió forintot. Az egy-egy kárra jutó átlagos kifizetés pedig várhatóan 35 ezer forint lesz.

Mielőbb lépni kell!

A szakértők - ahogy korábban - most is felhívják a figyelmet arra, hogy a gyorsaság minden káresemény esetén kulcsfontosságú. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a károsultaknak azonnal pontosan, képekkel érdemes dokumentálniuk a károkat, és ezt mielőbb jelezniük a biztosítótársaságnak. A K&H közölte azt is, hogy a múlt évben összesen 1,6 milliárd forintot fizetett ki lakásbiztosításokhoz kapcsolódó károkra. Az egy lakásbiztosítási káreseményre jutó kárkifizetések átlagos összege 2022-ben közel 80 ezer forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 30. 13:45
A magyar médiahatóság ismét nem a földrajzi illetékességéhez tartozó médiaszolgáltatókat vizsgált a...
Holdblog  |  2023. március 30. 12:59
Mea culpa, de egyetlen szóval sem említettem még, hogy Venezuelában az ember vásároljon bármit is (r...
Bankmonitor  |  2023. március 30. 11:00
Korábban már írtunk az alapszámla jellemzőiről és díjazásáról szóló 262/2016. (VIII. 31.) Korm. rend...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?