6 °C Budapest

Egyre jobban bíznak a magyarok a biztosítókban: a válság miatt sem rendültek meg

MTI
2020. november 6. 15:02

A biztosítók is számolnak visszaeséssel a válság miatt, bár a biztosítási piacot kevésbé rázta meg a járvány - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke pénteken online sajtótájékoztatón. Pandurics Anett kifejtette, hogy a tapasztalatok szerint a díjbevételek keresletcsökkenés miatti mérséklődése a válságokat megkésve követi, így erre 2021-ben kell számítani.

A járvány miatti veszteségek közül kiemelte az idegenforgalom visszaesését, ami majdnem az utasbiztosítási piac megszűnéséhez vezetett. A külföldi utak elmaradása már a második negyedévben is 45 százalékos csökkenést okozott, a harmadik negyedévben pedig a 80 százalékot is elérheti a kiesés.

A belföldi utazások nyári fellendülése mindezt csak kis mértékben ellensúlyozza, mert ezek biztosítási átlagdíjai jóval alacsonyabbak - jelezte. Megjegyezte: a koronavírus elleni intézkedéseknek kedvező hatása is volt, hiszen a korlátozások visszavetették a közúti forgalmat, ezért kevesebb baleset történt a nyári hónapokig.

Ugyanakkor az átlagosnál több kárt okozott a rendkívüli időjárás. A Mabisz vezetője üdvözölte, hogy az ügyfelek tartják a megtakarításaikat, szükség esetén inkább a félretett készpénzüket használják föl. A biztosításokból jelentős összegeket a legnehezebb időszakban sem vontak ki.

Az életbiztosítási piac várhatóan szinten marad 2020-ban, a nem-életbiztosítások kis mértékben még gyarapodhatnak is az év végéig - vélte.

A rendezvényen a Századvég biztosítókról és biztosításokról szóló felmérést is bemutatták. Pillók Péter közvéleménykutatási vezető közölte, hogy a járvány megjelenését követően a biztosítással rendelkezők többsége, majdnem 60 százaléka elégedett volt a biztosítókkal. Az elégedetlenek aránya 25 százalék körüli.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Emelkedett az online biztosítási ügyintézés elfogadottsága is, a várakozásoknak megfelelően főképp a magasabb végzettségűek és a fiatalok körében. Pillók Péter hozzátette, hogy felmérés szerint a biztosítókba vetett bizalom az idén is erősödött. A bizalmi index növekedése 2015 óta majdnem folyamatos, kisebb visszaesést azóta csupán egyszer mértek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem