16 °C Budapest

Vezérváltás után, új utak az értékesítésben

Pénzcentrum
2007. június 27. 13:07

Mint arról már korábban beszámoltunk, június 1-jével Nagy Szabolcs Erik lett a Groupama Biztosító magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. Az eredetileg orvos végzettségű, de amerikai MBA képzéssel is rendelkező szakember a piaci részesedés növelését tűzte ki első számú célként, az anyavállalat nemzetközi stratégiájának megfelelően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vezérigazgató elmondta, hogy az idei év első fele az üzleti terv szerint alakult. 2007-ben kiemelt figyelmet fordítanak az élet-üzletág díjbevételeinek növelésére. Ehhez további speciális együttműködéseket kötnek (Cora, Duna House, Lombard Lízing), és egyéb alternatív értékesítési csatornák kiépítésén is dolgoznak. Az egyik ilyen irány az életbiztosítások online értékesítése.

A Groupama érdeklődik a hazai egészségbiztosítási rendszer piacosítása iránt, azonban a piacra lépésről még korai lenne beszélni. Ugyanis ahhoz, hogy üzleti tervet tudjanak kidolgozni, mindenképpen meg kell születni a rendszert szabályozó törvényeknek.

Nagy Szabolcs Erik elmondta, hogy a piaci részesedés növekedése érdekében mind itthon, mind pedig nemzetközi szinten megvizsgálnak minden lehetséges akvizíciót. Ezt a célt szolgálja, hogy az anyavállalatot hamarosan bevezetik a francia tőzsdére. A kelet-közép-európai régió nagy jelentőséggel bír a Groupama terjeszkedési stratégiájában. Ezt jól mutatja az is, hogy a törökországi és Görög akvizíciók már lezárultak, és további országokban való vásárlásokat is terveznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20