2 °C Budapest

Rekord profit a Groupama-nál

Pénzcentrum
2007. április 18. 12:46

Eddigi legeredményesebb évét zárta 2006-ban a francia tulajdonú Groupama Csoport, amelynek adózás utáni nyeresége elérte a 753 millió eurót. Jelentős sikert aratott a biztosítócsoport vagyonkezelője is, miután a Groupama Asset Managementet az Eurofonds szakmai nagydíjjal tüntették ki, így az első olyan francia irányítású vállalat lett, amely megszerezte az európai első helyezést.

A csoport hazai leányvállalata, a Groupama Biztosító Zrt. a tervektől jóval nagyobb mértékben csökkentette veszteségét 2006-ban, idei terveinek fókuszában pedig a nyereség elérése áll. A társaság díjbevételének 13%-os növekedésére számít 2007-ben.

Az első tíz európai biztosító közé kerülést tűzte ki ötéves tervében fő céljául a - leányvállalataival jelenleg 9 országban jelenlevő - Groupama Csoport. A párizsi központú vállalat 38,4%-os rekord nyereségnövekedéssel, 753 millió eurós nettó profittal zárta a 2006-os évet. Franciaország egyik vezető biztosítótársaságának, az egészségbiztosítási piac legnagyobb szereplőjének pozíciója tovább erősödött Franciaországban a főbb piaci szegmensekben: jelentős növekedést értek el az élet-, egészségbiztosítási és a gépjármű ágazatban, ill. a banki aktivitásában. Nemzetközi piacokon a csoport sikerrel folytatta a külső akvizíciós politikáját: 2006-ban új cégeket vásárolt meg Törökországban, Angliában és Spanyolországban, 2007-ben pedig Görögországban.

A terveknek megfelelő évet zárt a csoport hazai leányvállalata, a Groupama Biztosító Zrt. A társaság hatékony működésével - és a magyar piacon egyedi konstrukciós termékek bevezetésével - a tervezettnél jóval nagyobb mértékben tovább redukálta veszteségét. A biztosító 2005-ös 500 millió forintos pénzügyi hátrányát az előirányzott 50%-os javulást túlmenően közel 80%-kal -118 millió forintra mérsékelte. A Groupama Biztosító Zrt. elsődleges financiális célja idén a pozitív eredmény elérése. A biztosító a folyamatos portfolióbővítés és termékfejlesztés mellett 2007 végére 13%-os díjbevétel növekedésre számít.

A hazai társaság a 2006-os évet 10 milliárd forintos díjbevétellel zárta - legjobban az életbiztosítási ágazat, azon belül is a unit linked teljesített, amely egyedülálló módozatainak köszönhetően, a vártnál jóval nagyobb mértékű, 162%-os növekedést hozott 2005-höz képest. A nem-életbiztosítási ágazat esetében a kgfb volumenének stratégiailag tervezett csökkenését díjban részben, eredményben teljes egészében kompenzálta a casco jelentős, 30%-nál nagyobb növekedése.

A Groupama Biztosító stratégiai célkitűzése 2007-ben is a márka, valamint ügyfélközeliség erősítése, kommunikációs üzenetének fókuszában pedig - a tavalyi programsorozat sikere után - az idén is megszervezésre kerülő országos "Zöld mozgalom" és Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség támogatása által - az egészséges és biztonságos életmódra ösztönzés áll.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Groupama Csoport francia vagyonkezelő társaságát Eurofonds nagydíjjal tüntették ki, amely az első számú európai vagyonkezelőként, illetve első számú francia alapkezelőként értékeli a társaságot. A besorolásnál összesen 9 Groupama Asset Management alap (4 kötvény-, 4 részvény-, valamint 1 kombinált alap) kapta meg a legmagasabb 5 csillagos kitüntetést, továbbá a Groupama Kötvény Euro Hitel hosszú lejáratra elnevezésű alap kimagasló teljesítménye miatt első helyezést ért el az európai kötvényalapok aktíváinak kategóriájában. A Groupama Asset Management eddig az egyetlen olyan francia irányítású vállalat, amely megkapta az európai első helyezést. Az Eurofonds díj jelentős állomás a - már számos elismerésben részesült - vagyonkezelő társaság számára, hiszen tükrözi a legfontosabb tevékenységében nyújtott kiváló minőséget. A Groupama Csoport 1993-ban alapított leányvállalata rangos név az európai piacon, a legnagyobb vállalatok, magánbankok és egyéb pénzügyi intézmények bizalmát élvezi, kezelt vagyonának értéke pedig eléri a 79 milliárd eurót.

2006. december óta az Azsió elnevezésű unit-linked termékén keresztül a Groupama Biztosító ügyfeleinek három, a Groupama Asset Management által kezelt euro alaphoz nyújt hozzáférést. A Groupama Biztosító az egyetlen társaság, amely ilyen módon határon átnyúló szolgáltatást kínál ügyfeleinek, és ezzel lehetővé teszi, hogy a magyar állampolgárok ugyanúgy fektethessék be a vagyonukat, mint a párizsi, madridi vagy római ügyfelek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem