18 °C Budapest

Rekord profit a Groupama-nál

Pénzcentrum
2007. április 18. 12:46

Eddigi legeredményesebb évét zárta 2006-ban a francia tulajdonú Groupama Csoport, amelynek adózás utáni nyeresége elérte a 753 millió eurót. Jelentős sikert aratott a biztosítócsoport vagyonkezelője is, miután a Groupama Asset Managementet az Eurofonds szakmai nagydíjjal tüntették ki, így az első olyan francia irányítású vállalat lett, amely megszerezte az európai első helyezést.

A csoport hazai leányvállalata, a Groupama Biztosító Zrt. a tervektől jóval nagyobb mértékben csökkentette veszteségét 2006-ban, idei terveinek fókuszában pedig a nyereség elérése áll. A társaság díjbevételének 13%-os növekedésére számít 2007-ben.

Az első tíz európai biztosító közé kerülést tűzte ki ötéves tervében fő céljául a - leányvállalataival jelenleg 9 országban jelenlevő - Groupama Csoport. A párizsi központú vállalat 38,4%-os rekord nyereségnövekedéssel, 753 millió eurós nettó profittal zárta a 2006-os évet. Franciaország egyik vezető biztosítótársaságának, az egészségbiztosítási piac legnagyobb szereplőjének pozíciója tovább erősödött Franciaországban a főbb piaci szegmensekben: jelentős növekedést értek el az élet-, egészségbiztosítási és a gépjármű ágazatban, ill. a banki aktivitásában. Nemzetközi piacokon a csoport sikerrel folytatta a külső akvizíciós politikáját: 2006-ban új cégeket vásárolt meg Törökországban, Angliában és Spanyolországban, 2007-ben pedig Görögországban.

A terveknek megfelelő évet zárt a csoport hazai leányvállalata, a Groupama Biztosító Zrt. A társaság hatékony működésével - és a magyar piacon egyedi konstrukciós termékek bevezetésével - a tervezettnél jóval nagyobb mértékben tovább redukálta veszteségét. A biztosító 2005-ös 500 millió forintos pénzügyi hátrányát az előirányzott 50%-os javulást túlmenően közel 80%-kal -118 millió forintra mérsékelte. A Groupama Biztosító Zrt. elsődleges financiális célja idén a pozitív eredmény elérése. A biztosító a folyamatos portfolióbővítés és termékfejlesztés mellett 2007 végére 13%-os díjbevétel növekedésre számít.

A hazai társaság a 2006-os évet 10 milliárd forintos díjbevétellel zárta - legjobban az életbiztosítási ágazat, azon belül is a unit linked teljesített, amely egyedülálló módozatainak köszönhetően, a vártnál jóval nagyobb mértékű, 162%-os növekedést hozott 2005-höz képest. A nem-életbiztosítási ágazat esetében a kgfb volumenének stratégiailag tervezett csökkenését díjban részben, eredményben teljes egészében kompenzálta a casco jelentős, 30%-nál nagyobb növekedése.

A Groupama Biztosító stratégiai célkitűzése 2007-ben is a márka, valamint ügyfélközeliség erősítése, kommunikációs üzenetének fókuszában pedig - a tavalyi programsorozat sikere után - az idén is megszervezésre kerülő országos "Zöld mozgalom" és Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség támogatása által - az egészséges és biztonságos életmódra ösztönzés áll.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Groupama Csoport francia vagyonkezelő társaságát Eurofonds nagydíjjal tüntették ki, amely az első számú európai vagyonkezelőként, illetve első számú francia alapkezelőként értékeli a társaságot. A besorolásnál összesen 9 Groupama Asset Management alap (4 kötvény-, 4 részvény-, valamint 1 kombinált alap) kapta meg a legmagasabb 5 csillagos kitüntetést, továbbá a Groupama Kötvény Euro Hitel hosszú lejáratra elnevezésű alap kimagasló teljesítménye miatt első helyezést ért el az európai kötvényalapok aktíváinak kategóriájában. A Groupama Asset Management eddig az egyetlen olyan francia irányítású vállalat, amely megkapta az európai első helyezést. Az Eurofonds díj jelentős állomás a - már számos elismerésben részesült - vagyonkezelő társaság számára, hiszen tükrözi a legfontosabb tevékenységében nyújtott kiváló minőséget. A Groupama Csoport 1993-ban alapított leányvállalata rangos név az európai piacon, a legnagyobb vállalatok, magánbankok és egyéb pénzügyi intézmények bizalmát élvezi, kezelt vagyonának értéke pedig eléri a 79 milliárd eurót.

2006. december óta az Azsió elnevezésű unit-linked termékén keresztül a Groupama Biztosító ügyfeleinek három, a Groupama Asset Management által kezelt euro alaphoz nyújt hozzáférést. A Groupama Biztosító az egyetlen társaság, amely ilyen módon határon átnyúló szolgáltatást kínál ügyfeleinek, és ezzel lehetővé teszi, hogy a magyar állampolgárok ugyanúgy fektethessék be a vagyonukat, mint a párizsi, madridi vagy római ügyfelek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 18:41
A portált működtető egyesület annak idején már az elindítására is kapott pénzt.
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?