28 °C Budapest
Driving on a highway - long exposure, motion blur. Unrecognisable cars

Autósok, figyelem! 90-ről 110 kilométer/órára emelkedik a sebességhatár

2024. május 30. 07:17

A 67-es számú főút Látrány elkerülő szakaszán a megengedett sebességhatár 90-ről 110 kilométer per órára emelkedik, ami gyorsabb utazást tesz lehetővé Kaposvár és az M7-es autópálya között - jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium. Mindeközben a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy ezen az útszakaszon is telepíti a VÉDA rendszert.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium bejelentette, hogy a 67-es számú főúton, a Látrány elkerülő kétszer két sávos, 10 km hosszú szakaszán megemelik a megengedett sebességhatárt. Az új rendelet értelmében az autósok május 30-tól, vagy rossz idő esetén május 31-től kezdve már 110 kilométer/óra sebességgel is közlekedhetnek ezen az útszakaszon. Ez jelentős változás, mivel korábban csak 90 kilométer/óra volt a maximális sebességkorlát.

A Lázár János irányítása alatt álló minisztérium tájékoztatása szerint ez a lépés lehetővé teszi a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést Kaposvár és az M7-es autópálya között. A döntés hátterében az áll, hogy a Látrány elkerülő szakasz átadása után befejeződtek az átadás-átvételi eljárások és a környezetrendezési munkálatok is, mint például a humuszolás és füvesítés.

A Magyar Közút Nzrt. és az MKIF Zrt. által üzemeltetett infrastruktúra már teljes mértékben integrált üzemelést mutat: működnek az útpálya fölötti információs portálok, meteorológiai állomások és kamerarendszerek is. Az új sebességkorlát érvénybe lépése után eltűnnek a vadveszélyre és a korábbi sebességkorlátot jelző táblák, helyüket pedig az új, 110 kilométer/óra sebességkorlátot jelző táblák veszik át.

Fontos kiemelni, hogy ezzel párhuzamosan aktiválódik a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszer is, amely májustól kezdve rögzíti a közúti szabálysértéseket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm