27 °C Budapest
car fuels concept, oil station hand and fuel nozzle in car

Benzinkútszövetség: sorsdöntő lesz a július, ez várja most a magyar autósokat a kutakon

2022. július 5. 10:51

Nem csak Magyarország, egész Európa üzemanyaghiánnyal küzd, erről beszélt Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke az RTL Reggeli című műsorában. Azt is mondta, a magyar helyzetet az is súlyosbítja, hogy a hatósági áras benzint egyedül a Mol százhalombattai finomítója termeli ki, ezért is van korlátozva szerinte a megvásárolható mennyiség. Egyre több benzinkútra függesztik ki az üzemen kívül táblát is.

Elvileg október 31-ig marad az üzemanyagárstopot, viszont a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint ebben a hónapban derülhet ki, hogy valóban tartható-e addig a hatósági ár. Bár az orosz-ukrán háború gyorsított a folyamaton, Egri Gábor úgy véli, a jelenleg helyzet a fegyveres konfliktus nélkül is kialakult volna. Sőt, még rosszabbul állnánk, ha a háború miatt nem esett volna vissza a legtöbb országban a fogyasztás.

A szakértő szerint október 1-ig naponta egyre több és több bezárt benzinkúttal találkoznak majd az autósok. A műsorban arról is beszélt, hogy a százhalombattai üzemanyag-finomító a végsebességén működik, és egy váratlan technikai probléma esetén nincs más alternatíva a hatósági áras üzemanyag kitermelésére.  

Ha ott beüt a karch, akkor vége. Van egy 90 napos üzemanyagkészlete az országnak és utána kész, annyi. Bicikli, szamár, ló, ez kerülhet elő

- magyarázta. A júliusi hónap szerinte sorsdöntő lesz, hiszen ekkor a legnagyobb az üzemanyagfogyasztás a turizmus, a Balkán felé hazautazó vendégmunkások és a mezőgazdasági munkák miatt. Így júliusban derülhet ki, hogy fenntartható-e októberig a hatósági ár. A szakértő addig is mindenkinek egy dolgot tanácsol: Spóroljunk!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08