17 °C Budapest
At self-service checkout, tech-savvy mature lady seamlessly inputs information on device screen while holding smartphone. Nimble fingers tap and type with precision, ensuring smooth and efficient transaction, effortlessly blending technology and convenience to complete purchase

Ezzel a trükkel fosztotta ki az önkiszolgáló kasszákat a fiatal nő: 20 milliót lopott, évekig csinálta

2024. május 13. 17:45

Egy kaliforniai bíróság elítélte Aziza Gravest, aki több mint 100 alkalommal lopott el összesen több mint 60 ezer dollár értékű árut egy San Franciscó-i Target üzletből, ami jelentős mértékben megkárosította a helyi kiskereskedelmi vállalkozást - írta meg az ABC News.

Aziza Graves, egy 43 éves nő több mint 60 000 dollár, azaz 21 millió forint értékben lopott árut egy helyi Target üzletből. A bűncselekményeket 2020. október 3. és 2021. november 16. között követte el, több mint száz alkalommal látogatva meg az üzletet. A San Franciscó-i kerületi ügyészség szerint Graves a Stonestown Galleria Target üzletébe járt rendszeresen, kiválasztotta az árukat, majd az önkiszolgáló pénztárnál csak egy minimális összeget fizetett, így tettszert a lopott termékekre.

A hatóságok nyomon követték Graves tevékenységét, hiszen a lopott holmit ezután az utcán árusította. Az esküdtszéki tárgyalás eredményeképpen Graves-t 52 kisebb értékű lopásért ítélték el - írta meg az ABC News.

Brooke Jenkins kerületi ügyész kiemelte a kiskereskedelmi lopások jelentős hatását a helyi vállalkozásokra és közösségekre. Szerinte, hogy Aziza Graves és hasonló bűnözők komolyan befolyásolják a kiskereskedők működését és képességüket, hogy szolgáltatásaikat nyújtsák. Jenkins szerint ezek a bűncselekmények felelősségre vonást igényelnek, és fontos üzenetet kell küldeni más potenciális elkövetőknek is.

Graves jelenleg szabadlábon van, de több mint három év börtönbüntetésre számíthat. Az ítélethirdetést május 24-re tervezik.

Mi is rendszeresen foglalkozunk a robotkasszák kérdésével, itthon sokan nem szeretik, és a visszaélések is egyre gyakrabbak. Miközben az elkövetkező években még mindig nagyon nagy ütemben fognak terjedni ezek a szerkezetek, addig már most vannak olyan kutatások, amik azt mutatják, ennek a vásárlók nem biztos, hogy annyira örülnek. A legfrissebb adatok szerint, a robotkasszás üzletek iránt a vásárlóknak kisebb a hűsége, és egyre többen, egyre szívesebben térnek vissza olyan üzletekbe vásárolni, ahol hagyományos kasszák vannak. A megoldás ilyen téren egyfajta hibrid modell lenne, ám a vásárlókat rendkívül megosztja a téma, ahogy az a Pénzcentrum felméréséből is látszik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 24. 19:34
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem