2020. január 22. szerda Vince, Artúr

Tovább hízhat a pesti gigapláza: másfélszeresére bővítenék az Arénát

  • Portfolio
  • 2020. január 16. csütörtök 09:30

A jelenlegi 42 ezerről 60 ezer négyzetméterre bővülhet az Aréna Mall, miután az ingatlankezelő bővítés iránti kérelmet nyújtott be tavaly decemberben. A Pest Megyei Kormányhivatal zöld utat adott a beruházásnak.

Engedélykérelmet adott be a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. a budapesti Arena Mall bővítésére. Ha valóban kibővítik a már most sem csekély méretű plázát, akkor az lehet az ország legnagyobb bevásárlóközpontja, megelőzve a most éllovas Westendet. A jelenleg 42 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a másfélszeresére növekedhet a 18 ezer négyzetméteres bővítés hatására. A tervek szerint az új épület alatt is lenne kétszintes mélygarázs, ahol elfér 500 autó.

A kibővített plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek. A Portfolio szerint a mostani bővítéssel is csak a háromhektáros terület a fele épül be (egyébként a szabályok szerint 60 százalék a maximum), a munkálatokat várhatóan az év második felében kezdik meg.

A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán már kint is van az erről szóló hirdetményt. A hivatal december 10-én indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást a projekt kapcsán. A Portfolio ismerteti a legfontosabb paramétereket is a dokumentumok alapján:

  • A beruházást követően a beépített terület 60980 négyzetméterre növekszik.
  • A meglévő és a tervezett mélygarázs egybeépítésre kerül, így összesen a bevásárlóközpont 3326 férőhelyes parkolóval fog rendelkezni.
  • A kivitelezés 2020 harmadik negyedévében kezdődhet.
  • A kivitelezés várható időtartama a tervek szerint 2 év.
Címlapkép: Az Arena Mall bevásárlóközpont látványterve a bővítés után. Forrás: eljárás, dokumentáció

 

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS