2020. augusztus 15. szombat Mária

Tovább hízhat a pesti gigapláza: másfélszeresére bővítenék az Arénát

  • Portfolio
  • 2020. január 16. csütörtök 09:30

A jelenlegi 42 ezerről 60 ezer négyzetméterre bővülhet az Aréna Mall, miután az ingatlankezelő bővítés iránti kérelmet nyújtott be tavaly decemberben. A Pest Megyei Kormányhivatal zöld utat adott a beruházásnak.

Engedélykérelmet adott be a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. a budapesti Arena Mall bővítésére. Ha valóban kibővítik a már most sem csekély méretű plázát, akkor az lehet az ország legnagyobb bevásárlóközpontja, megelőzve a most éllovas Westendet. A jelenleg 42 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a másfélszeresére növekedhet a 18 ezer négyzetméteres bővítés hatására. A tervek szerint az új épület alatt is lenne kétszintes mélygarázs, ahol elfér 500 autó.

A kibővített plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek. A Portfolio szerint a mostani bővítéssel is csak a háromhektáros terület a fele épül be (egyébként a szabályok szerint 60 százalék a maximum), a munkálatokat várhatóan az év második felében kezdik meg.

A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán már kint is van az erről szóló hirdetményt. A hivatal december 10-én indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást a projekt kapcsán. A Portfolio ismerteti a legfontosabb paramétereket is a dokumentumok alapján:

  • A beruházást követően a beépített terület 60980 négyzetméterre növekszik.
  • A meglévő és a tervezett mélygarázs egybeépítésre kerül, így összesen a bevásárlóközpont 3326 férőhelyes parkolóval fog rendelkezni.
  • A kivitelezés 2020 harmadik negyedévében kezdődhet.
  • A kivitelezés várható időtartama a tervek szerint 2 év.
Címlapkép: Az Arena Mall bevásárlóközpont látványterve a bővítés után. Forrás: eljárás, dokumentáció

 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.