24 °C Budapest
A már befizetett számlákat is simán behajthatják az ügyfelekkel

A már befizetett számlákat is simán behajthatják az ügyfelekkel

2018. szeptember 24. 17:00

Simán előfordulhat, hogy korábban már befizetett számlákat, esetleg több éve lejárt, elévült tartozásokat próbálnak meg kifizettetni a Telenor ügyfeleivel. A társaság szerint a kiállított számlákat nagyon sokféle módin fizethetik be az ügyfelek, így előfordulhat tévedés, elírás.

Korábban már befizetett, illetve évek óta lejárt, elévült tartozásokat is megpróbálhatnak kifizettetni a Telenor ügyfeleivel - írja a 24.hu. A Telenor, illetve az Intrum behajtócég is állította, hogy csak valós tartozásokat hajtanak be, ugyanakkor Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) szóvivője elmondta, hogy egyáltalán nem ritkaság, hogy már befizetett számlák is bekerülnek a behajtási csomagokba, a követeléskezelő cég ugyanis bármit megvásárolhat.

A követeléseket általában csomagban, nagy tételben veszik meg, melyekbe így olyanok is bekerülhetnek, melyeket korábban már rendeztek az ügyfelek, csak valamilyen adminisztrációs hiba miatt mégsem törlődtek a rendszerből, illetve elévült követelések is előfordulhatnak ezek között. Nem számít zaklatásnak, ha valakit elévült követeléssel nyaggatnak, ezt ugyanis bármeddig megteheti a behajtócég. A budapesti testület azonban úgy tudja, hogy a követeléskezelők nagyon pozitívan állnak az eljárásokhoz: többnyire elismerik, ha egy követelés már elévült.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?