Átverés a Burger Kingben: mitől csorgott a vevők nyála?

2009. szeptember 23. 04:30

Az élelmiszerek reklámozására egy teljesen új iparág épült, mesterszakácsok helyett ma már food-stylist-ok készítik elő az ételeket a reklámfotózásokra. A szakma kulisszatitkait jól ismerők szerint a képeken látható mintadarabokat nem tanácsos elfogyasztani, mivel azok számos emberi fogyasztásra alkalmatlan anyagot tartalmaznak.

A Burger King által kínált Whopper szendvics sem éppen úgy néz ki a valóságban, mint a reklámokban. Az ínycsiklandó falatok láttán a rutinosabbak fejében megfordulhat az a közhely, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen.

A reklám...

Őket igazolja a második fotó, amely a termékről a gyorsétteremben történt tálalást követően készült. Az interneten számos példát találunk hasonló esetekre, legyen szó gyorséttermekben kapható termékekről, előre csomagolt ételekről, konzerv formájában árusított ennivalókról.

... és a valóság!

A vásárlók a képek láttán a kosarukba helyezik a termékeket és csak otthon döbbennek rá, hogy az élelmiszer nem is olyan a valóságban, mint amilyennek a képen mutatkozik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?