Átverés a Burger Kingben: mitől csorgott a vevők nyála?

2009. szeptember 23. 04:30

Az élelmiszerek reklámozására egy teljesen új iparág épült, mesterszakácsok helyett ma már food-stylist-ok készítik elő az ételeket a reklámfotózásokra. A szakma kulisszatitkait jól ismerők szerint a képeken látható mintadarabokat nem tanácsos elfogyasztani, mivel azok számos emberi fogyasztásra alkalmatlan anyagot tartalmaznak.

A Burger King által kínált Whopper szendvics sem éppen úgy néz ki a valóságban, mint a reklámokban. Az ínycsiklandó falatok láttán a rutinosabbak fejében megfordulhat az a közhely, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen.

A reklám...

Őket igazolja a második fotó, amely a termékről a gyorsétteremben történt tálalást követően készült. Az interneten számos példát találunk hasonló esetekre, legyen szó gyorséttermekben kapható termékekről, előre csomagolt ételekről, konzerv formájában árusított ennivalókról.

... és a valóság!

A vásárlók a képek láttán a kosarukba helyezik a termékeket és csak otthon döbbennek rá, hogy az élelmiszer nem is olyan a valóságban, mint amilyennek a képen mutatkozik.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm