A SkyEurope a legpontosabb légitársaság 2006-ban, az üzleti utasokért folyó harcba beszálltak a fapadosok is

Pénzcentrum
2007. január 23. 14:30

A SkyEurope Airlines, Közép-Európa vezető, alacsony költségekkel üzemelő diszkont légitársasága nyerte el 2006-ban a legpontosabb légitársaság címet a magyarországi diszkont légitársaságok közül az AVIATOR magazin szakmai zsűrije és az olvasók szavazatai alapján. A SkyEurope vezérigazgatója, Christian Mandl szerint a légitársaságok közötti harc nem csupán a fapadosok között élesedik, hanem már a hagyományos légitársaságokkal is versenyre kelhetnek. Évről évre növekszik az üzleti utazók száma és igazán azok a fapados társaságok tudnak versenyben maradni, akik központi repterekre üzemelnek, mint a SkyEurope.

A SkyEurope utasforgalma évről évre dinamikus növekszik a 2006. decemberrel záruló 12 hónapos időszakban 2.74 millió utast szállított a cég, mely 48,4 %-os növekedést jelent összehasonlítva az előző 12 hónap adatával.
Az utasforgalom és járatszám növekedéssel a légitársaság pontossági mutatói is kimagaslóak. A társaság egy órán belüli késési mutatói az elmúlt egy évben átlag 98 és 100 százalék között mozogtak, míg az on time (azaz a menetrendben meghatározott időt) tekintve 90 százalék körül mozgott, amely max. 15 perces késést jelent. Figyelembe véve a központi repülőtérre üzemelést és a csúcsidőben közlekedést ez az eredmény kiemelkedő.

Christian Mandl vezérigazgató szerint jelentős előnyt jelent az, hogy más Magyarországon működő versenytársakkal szemben a SkyEurope központi repülőterekre üzemel, hiszen az üzleti célú utazásoknál fontos szempont a repülőtér egyszerű és gyors megközelíthetősége. A cégvezető elmondta, hogy a magyar kormányzati szándékkal összhangban a SkyEurope nyitott a kormányzati célú utazások terén történő együttműködésre is. A társaság számos olyan desztinációra üzemel, amely előnyös lehet akár kormányzati, akár üzleti célú utazásra: Párizs, Brüsszel, Amszterdam, Milánó, Róma.

Borsos György, a SkyEurope Hungary country managere elmondta, hogy az utasok mintegy 25 százaléka üzleti céllal utazik. Az utazóközönséget nézve pedig 50-50 százalék a magyar és külföldi utasok aránya. Borsos György hozzátette cél, hogy növeljék a külföldi utasok arányát.

A SkyEurope december elején írt alá együttműködési megállapodást a Hahn Airrel, melynek értelmében a világ négy legnagyobb globális helyfoglalási rendszerein (GDS) keresztül (Amadeus, Gallileo, Worldspan és Sabre) is elérhetővé válnak a SkyEurope elektronikus jegyei. Ezáltal a világ 70 országában több mint 80 000 utazási irodában lehet a SkyEurope járataira helyet foglalni. Az eltelt másfél hónapos időszakban érezhető az értékesítési rendszer kiszélesedésének hatása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A SkyEurope tovább bővítette nyári desztinációinak számát és megkezdte a helyértékesítést számos, népszerű nyaralóhelyre, úgymint Catania, Rimini, Thesszaloniki, Malaga, Athén, Nizza, Split, Dubrovnik, Várna és Burgasz.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm