A SkyEurope a legpontosabb légitársaság 2006-ban, az üzleti utasokért folyó harcba beszálltak a fapadosok is

Pénzcentrum
2007. január 23. 14:30

A SkyEurope Airlines, Közép-Európa vezető, alacsony költségekkel üzemelő diszkont légitársasága nyerte el 2006-ban a legpontosabb légitársaság címet a magyarországi diszkont légitársaságok közül az AVIATOR magazin szakmai zsűrije és az olvasók szavazatai alapján. A SkyEurope vezérigazgatója, Christian Mandl szerint a légitársaságok közötti harc nem csupán a fapadosok között élesedik, hanem már a hagyományos légitársaságokkal is versenyre kelhetnek. Évről évre növekszik az üzleti utazók száma és igazán azok a fapados társaságok tudnak versenyben maradni, akik központi repterekre üzemelnek, mint a SkyEurope.

A SkyEurope utasforgalma évről évre dinamikus növekszik a 2006. decemberrel záruló 12 hónapos időszakban 2.74 millió utast szállított a cég, mely 48,4 %-os növekedést jelent összehasonlítva az előző 12 hónap adatával.
Az utasforgalom és járatszám növekedéssel a légitársaság pontossági mutatói is kimagaslóak. A társaság egy órán belüli késési mutatói az elmúlt egy évben átlag 98 és 100 százalék között mozogtak, míg az on time (azaz a menetrendben meghatározott időt) tekintve 90 százalék körül mozgott, amely max. 15 perces késést jelent. Figyelembe véve a központi repülőtérre üzemelést és a csúcsidőben közlekedést ez az eredmény kiemelkedő.

Christian Mandl vezérigazgató szerint jelentős előnyt jelent az, hogy más Magyarországon működő versenytársakkal szemben a SkyEurope központi repülőterekre üzemel, hiszen az üzleti célú utazásoknál fontos szempont a repülőtér egyszerű és gyors megközelíthetősége. A cégvezető elmondta, hogy a magyar kormányzati szándékkal összhangban a SkyEurope nyitott a kormányzati célú utazások terén történő együttműködésre is. A társaság számos olyan desztinációra üzemel, amely előnyös lehet akár kormányzati, akár üzleti célú utazásra: Párizs, Brüsszel, Amszterdam, Milánó, Róma.

Borsos György, a SkyEurope Hungary country managere elmondta, hogy az utasok mintegy 25 százaléka üzleti céllal utazik. Az utazóközönséget nézve pedig 50-50 százalék a magyar és külföldi utasok aránya. Borsos György hozzátette cél, hogy növeljék a külföldi utasok arányát.

A SkyEurope december elején írt alá együttműködési megállapodást a Hahn Airrel, melynek értelmében a világ négy legnagyobb globális helyfoglalási rendszerein (GDS) keresztül (Amadeus, Gallileo, Worldspan és Sabre) is elérhetővé válnak a SkyEurope elektronikus jegyei. Ezáltal a világ 70 országában több mint 80 000 utazási irodában lehet a SkyEurope járataira helyet foglalni. Az eltelt másfél hónapos időszakban érezhető az értékesítési rendszer kiszélesedésének hatása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A SkyEurope tovább bővítette nyári desztinációinak számát és megkezdte a helyértékesítést számos, népszerű nyaralóhelyre, úgymint Catania, Rimini, Thesszaloniki, Malaga, Athén, Nizza, Split, Dubrovnik, Várna és Burgasz.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?