3 °C Budapest

Melyik a legpontosabb légitársaság? - Lássuk!

Pénzcentrum
2006. május 18. 10:58

A Budapestről induló SkyEurope járatok a legpontosabbak, derül ki abból a gyorsjelentésből, amelyet a cég az elmúlt 3 hónap adatai alapján hozott nyilvánosságra. A vizsgálat Európa mind a 16 desztinációjára kiterjedt, ahova a SkyEurope Budapestről repül. A Ferihegyről induló és érkező SkyEurope gépek több mint 90 százaléka időben érkezett meg a célállomásra. A maradék, kevesebb mint 10 százalék késése ugyanakkor nem haladta meg a 30 percet. Ez az arány nemcsak a "fapados" repülőtársaságok között kiemelkedően jó eredmény, hanem minden más összehasonlításban is megállja a helyét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A cég elemzése szerint, már a földön eldől, hogy ki lehet a legpontosabb repülőtársaság a jövőben. A SkyEurope jó eredménye elsősorban annak köszönhető, hogy a légitársaság saját földi kiszolgálást végez Budapesten. E személyzet gyors munkája lerövidíti a földön való tartózkodás időtartalmát. A SkyEurope többek között elvégzi a check-in tevékenységet és a jegyeladást is. A légitársaságnak saját buszparkja van a reptéren, amellyel kiviszi az utasokat a repülőhöz, ezáltal gyorsabbá válik a ki és beszállás. A SkyEurope végzi a rakodást és a "repülőkitolást" is Ferihegyen. Összesen 60 fő dolgozik a repülő-kiszolgálásnál.

Saját földi kiszolgáló személyzettel, azaz szaknyelven szólva "Ground Handlinggel" a SkyEurope mellett, jelenleg csak a Malév rendelkezik. Az egyéb légitársaságokat a Budapest Airport szolgálja ki.

A cég szerint a járatok pontossága is a minőségi szolgáltatás részét képezik. Ezért ezen információk fontosak lehetnek az utasok számára, ha jegyvásárlás előtt meg kívánják vizsgálni mely légitársaságok a legmegbízhatóbbak ma Budapesten. Ennek érdekében a társaság a jövőben is nyilvánosságra fogja hozni késési adatait.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35