21 °C Budapest

Fapados hotel Budapesten - kis pénzből kis szoba...

Pénzcentrum
2006. november 14. 09:45

Jövő tavasztól indul az első fapados hotel Budapesten. London és Bázel után hazánk fővárosában nyitja meg kapuit a harmadik, franchise-rendszerben működő easyHotel. Stelios Haji Ioannou, az easyJet és az easyGroup alapítója további 41 szálloda megnyitását tervezi az elkövetkező 5 évben.

A hotel a VI. kerületi Kereskedelmi Szakszervezetek Szövetségének Eötvös utcai művelődési központjának épületében nyitja majd meg kapuit. Egy szobát 29 eurótól lehet igénybe venni, de a repülőjárathoz hasonlóan itt is az jár jól, aki minél hamarabb lefoglalja szállását, s csupán interneten keresztül lehet szobát foglalni.

A 7 600 forinttól kezdődő árakért cserébe 60 szoba közül választhatunk, melyek 10-12 négyzetméteresek. Ezekbe a "fülkékbe" csak egy ágy, és egy fürdőszoba préselhető, így valóban fapados körülményekre számíthat, aki igénybe veszi az easyJet szolgáltatásait. A hotel a berendezésen kívül a munkaerőn tud még takarékoskodni, így például a napi takarítás igénybevételéért külön kell fizetni.

A budapesti hotel üzemeltetője a Medscan Kft., melynek tulajdonosai fele-fele arányban Richard Lloyd amerikai és Tokics Kornél magyar üzletember. Terveik szerint már a kezdetektől 60-65 százalékos kihasználtsággal működnek majd, így a szállodaiparban megszokott 10 éven belül megtérül majd a befektetés. Elsősorban a repülővel, külföldről, főleg Londonból érkező utasok fogják várhatóan igénybe venni a szálláshely szolgáltatásait, de magyar vendégekre is számítanak a tulajdonosok.

Ha valaki franchise-rendszerű szálloda nyitásában gondolkodik, először 25 ezer fontot kell átutalnia, amely elsősorban a jogi költségek fedezetéül szolgál, s évente a bevétel 5-7 százaléka illeti meg az easyGroup-ot.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem