2 °C Budapest

Fapados hotel Budapesten - kis pénzből kis szoba...

Pénzcentrum
2006. november 14. 09:45

Jövő tavasztól indul az első fapados hotel Budapesten. London és Bázel után hazánk fővárosában nyitja meg kapuit a harmadik, franchise-rendszerben működő easyHotel. Stelios Haji Ioannou, az easyJet és az easyGroup alapítója további 41 szálloda megnyitását tervezi az elkövetkező 5 évben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hotel a VI. kerületi Kereskedelmi Szakszervezetek Szövetségének Eötvös utcai művelődési központjának épületében nyitja majd meg kapuit. Egy szobát 29 eurótól lehet igénybe venni, de a repülőjárathoz hasonlóan itt is az jár jól, aki minél hamarabb lefoglalja szállását, s csupán interneten keresztül lehet szobát foglalni.

A 7 600 forinttól kezdődő árakért cserébe 60 szoba közül választhatunk, melyek 10-12 négyzetméteresek. Ezekbe a "fülkékbe" csak egy ágy, és egy fürdőszoba préselhető, így valóban fapados körülményekre számíthat, aki igénybe veszi az easyJet szolgáltatásait. A hotel a berendezésen kívül a munkaerőn tud még takarékoskodni, így például a napi takarítás igénybevételéért külön kell fizetni.

A budapesti hotel üzemeltetője a Medscan Kft., melynek tulajdonosai fele-fele arányban Richard Lloyd amerikai és Tokics Kornél magyar üzletember. Terveik szerint már a kezdetektől 60-65 százalékos kihasználtsággal működnek majd, így a szállodaiparban megszokott 10 éven belül megtérül majd a befektetés. Elsősorban a repülővel, külföldről, főleg Londonból érkező utasok fogják várhatóan igénybe venni a szálláshely szolgáltatásait, de magyar vendégekre is számítanak a tulajdonosok.

Ha valaki franchise-rendszerű szálloda nyitásában gondolkodik, először 25 ezer fontot kell átutalnia, amely elsősorban a jogi költségek fedezetéül szolgál, s évente a bevétel 5-7 százaléka illeti meg az easyGroup-ot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?