12 °C Budapest
Closeup of a stone Hungarian Cross with the Hungarian Parliament building in the background.

Kiderült a rettenetes igazság Apró Anna mesés vagyonáról: innen vannak a város királynőjének a milliárdjai

2023. december 5. 12:04

Édesapja tragikus halála után, fiatalon örökölt cégbirodalmat Apró Anna, aki most az RTL új reality-műsorában is feltűnik. A Cápák között korábbi befektetőjének rengeteg céges érdekeltsége van, ezek közül viszont többnek nem volt bevétele a tavalyi évben. Viszont fő családi vállalkozása szépen hozott az utóbbi években.

Tegnap indult útjára az RTL legújabb reality-műsora, A Város Királynői: a produkció hét gazdag nő mindennapjait követi végig. A műsorban többek között a Cápák közöttből is ismert Apró Anna is szerepet kapott. a műsorban. A nyilvánosan elérhető információk alapján megnéztük, hogyan teljesítettek a Cápák között korábbi befektetőjének céges érdekeltségei.

Fiatalon örökölt cégbirodalmat

Édesapja dr. Apró Dezső a balatonfüredi Szívkórház kardiológiai osztályának vezetője volt, aki többek között elnyerte a szolnoki Hetényi Géza Kórház katéterlaborjának működtetési jogát. 2012-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt, meggyilkolták, az akkori beszámolók szerint szeretője volt, akinek a férje azév júniusában agyonlőtte a főorvost - majd pedig magával is végzett.

A tragédia idején Apró Anna 22 éves volt, egyik napról a másikra kellett felnőnie: 10 céget örökölt édesapja után, amelyeket az édesanyjával vittek ketten.

Apa kőkemény üzletember volt, de a szó hagyományos értelmében nem készített fel az üzleti életre. Úgyhogy nem tudtam ellesni tőle, hogyan is kellene ezt csinálni. Amit gyerekkoromtól láttam tőle, az a maximalizmus és a kitartás. Nagyon erőteljes értékrendet és szigorú nevelést kaptam, ami azóta is meghatározza cselekedeteimet

- jellemezte korábban édesapját az üzletasszony.

Az üzletasszony jelenleg is tulajdonos-ügyvezető a COR-A Egészségügyi Zrt.-ben, amely egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozik, a céges adatok szerint 2022-ben 1,1 milliárd forintos árbevétellel zárt, az adózás utáni eredmény pedig több mint 185 millió forint volt. Összességében 2020 és 2022 között több mint 1 milliárd forint profitot termelt a vállalat.

Emellett vezető poziciót tölt be az Oxo Technologies Holding Nyrt.-nél - a cégben Oszkó Péter is érdekelt -, ennek az adózás utáni eredménye tavaly 262 millió forint volt. Tulajdonosa még a Kitchenbox Kft.-ben, ennek nem volt árbevétele tavaly, ahogy a KARD Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-nek sem, amelynek szintén tulajdonosa.

Vezetőként van megjelölve az Awa Medicflow Kft.-ben is, amelynek tulajdonosa a családi főcég, a COR-A. Ennek a vállalkozásnak tavaly 1 millió forint volt az eredménye.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Így került közel a startupokhoz

Korábbi interjúnkban a vállalkozó többek között kifejtette, mi vitte rá arra, hogy komolyabban is elkezdjen a startupok környékén tevékenykedni.

Az egész magánügynek indult: egyszerű felhasználója voltam egy startupnak, amely arra vállalkozott, hogy adagokra kiszámítva, a pazarlást kiküszöbölve szállít hozzávalókat otthoni étkezésekhez. Rettentően tetszett az ötlet, és elhatároztam, hogy pénzzel is beszállok. Amikor a szándék tetté érett bennem, kiderült, hogy a vállalkozás az OXO Labs "gyermeke": ez a kockázatitőke-befektető csoport finanszírozta a céget. Ebből adódóan ültem le tárgyalni Oszkó Péterékkel, és már ezen a találkozón elindult egy közös gondolkodás. Ez odáig vezetett, hogy üzlettársként csatlakoztam a befektető társasághoz, az OXO Holdingshoz, aminek később ügyvezetője lettem

- magyarázta Apró Anna. Mint akkor elárulta, nem csak az üzlet működőképessége alapján döntött. hogy befektet-e egy adott vállalkozásba a Cápák közöttben.

Az üzlet működőképességén mindig lehet javítani, de fontos, hogy kölcsönösen akarjunk együtt dolgozni, hiszen ez egy hosszú távú együttműködés. Számomra megkerülhetetlen, hogy az üzleti ötlet értelmes, hasznos és piacképes legyen, valamint annak megvalósíthatósága ésszerű pénzügyi keretek között mozogjon

- sorolta. Ugyanakkor, mint hozzátette, az elinduló cégek zöme elhull, de ez nem feltétlenül baj, sőt, ez a startup világ természete. Hiszen egy nagyvállalat nem engedheti meg magának, hogy folyamatosan rendhagyó ötletekkel kísérletezzen, és ha elbukik az első tucat, akkor folytassa a következővel, mert abba belerokkan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem