30 °C Budapest
Durvul Kozsó áramlopási ügye: itt a vallomás, megfenyegették a zenészt

Durvul Kozsó áramlopási ügye: itt a vallomás, megfenyegették a zenészt

2020. június 18. 10:32

Állítása szerint megfenyegették Kózsót az áramlopási ügye kapcsán, a zenész vallomást tett a bíróságon.

A februári előkészítő tárgyaláson még ott volt a zenész, de leszögezte: nem látják többet a vádlottak padján. Akkor is tagadta bűnösségét, pedig a vádirat alapján az ügyészség beismerés esetén megelégedett volna három évre felfüggesztett egy év és négyhónapnyi börtönbüntetéssel. A vád álláspontja ugyanis az, hogy papírforma szerint nem, de ténylegesen az ő irányítása alatt működő teaházban 2013-tól három éven keresztül lopott áramot úgy, hogy egy ismeretlen személyt rávett a fogyasztásmérő átalakítására, amivel több mint 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak - írta a Blikk. Kozsó a majdnem négy évig tartó nyomozás alatt nem tett vallomást, de most megtört a jég. A tegnapi tárgyalás a zenész írásban beadott vallomásának felolvasásával kezdődött.

Beszámíthatósági képességem teljes tudatában akként nyilatkozok, hogy a bűncselekmények egyikét sem követtem el. (...) Soha, senkinek nem adtam megbízást közüzemi fogyasztásmérő megbontására. A mai napig érthetetlen számomra, hogyan gondolhatja valaki komolyan, hogy bűncselekményt követek el havi 40-50 ezer forintért (...) Engem kihasználó, irigy, alattomos emberek áldozata lettem!

- vallotta Kozsó.

Ezután védője Kozsó vallomásában is emlegetett két - 2015 decemberében és 2016 januárjában kapott - fenyegető SMS tartalmát adta át az ügyésznek és a bírónak, hozzátéve, ügyfele nem tudja, ki küldte neki. "Azért, mert telefonálgatsz, lejáratlak, kicsinállak" - állt az egyikben, a későbbi üzenet pedig már zsarolásnak tűnik: "Hívj vissza, ha nem akarod, hogy megismétlődjön Lajcsi esete - remélem, nem vagyok bunkó -, emiatt kérek ötmillió forintot."

Címlapkép: YouTube.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?