25 °C Budapest
Durvul Kozsó áramlopási ügye: itt a vallomás, megfenyegették a zenészt

Durvul Kozsó áramlopási ügye: itt a vallomás, megfenyegették a zenészt

2020. június 18. 10:32

Állítása szerint megfenyegették Kózsót az áramlopási ügye kapcsán, a zenész vallomást tett a bíróságon.

A februári előkészítő tárgyaláson még ott volt a zenész, de leszögezte: nem látják többet a vádlottak padján. Akkor is tagadta bűnösségét, pedig a vádirat alapján az ügyészség beismerés esetén megelégedett volna három évre felfüggesztett egy év és négyhónapnyi börtönbüntetéssel. A vád álláspontja ugyanis az, hogy papírforma szerint nem, de ténylegesen az ő irányítása alatt működő teaházban 2013-tól három éven keresztül lopott áramot úgy, hogy egy ismeretlen személyt rávett a fogyasztásmérő átalakítására, amivel több mint 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak - írta a Blikk. Kozsó a majdnem négy évig tartó nyomozás alatt nem tett vallomást, de most megtört a jég. A tegnapi tárgyalás a zenész írásban beadott vallomásának felolvasásával kezdődött.

Beszámíthatósági képességem teljes tudatában akként nyilatkozok, hogy a bűncselekmények egyikét sem követtem el. (...) Soha, senkinek nem adtam megbízást közüzemi fogyasztásmérő megbontására. A mai napig érthetetlen számomra, hogyan gondolhatja valaki komolyan, hogy bűncselekményt követek el havi 40-50 ezer forintért (...) Engem kihasználó, irigy, alattomos emberek áldozata lettem!

- vallotta Kozsó.

Ezután védője Kozsó vallomásában is emlegetett két - 2015 decemberében és 2016 januárjában kapott - fenyegető SMS tartalmát adta át az ügyésznek és a bírónak, hozzátéve, ügyfele nem tudja, ki küldte neki. "Azért, mert telefonálgatsz, lejáratlak, kicsinállak" - állt az egyikben, a későbbi üzenet pedig már zsarolásnak tűnik: "Hívj vissza, ha nem akarod, hogy megismétlődjön Lajcsi esete - remélem, nem vagyok bunkó -, emiatt kérek ötmillió forintot."

Címlapkép: YouTube.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?