0 °C Budapest

Gyomorforgató körülmények a húsüzemben: mégis újra működik

2015. december 7. 19:00

Egy budapesti húsnagykereskedésben 3,5 tonna terméket foglalt le a november végén a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az egymillió forintos bírság, és a higiéniai hibák kijavítása után újra folytathatják tevékenységüket.

November végén több mint 3,5 tonna terméket kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni egy budapesti húsnagykereskedésben, mert az egység takarítatlan, a termékek jelentős része pedig jelöletlen volt. Emellett az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt - olvasható a NÉBIH oldalán.

Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek, de a daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, ráadásul a csontgyűjtő ládában légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni. A tulajdonos körülbelül egy millió forintos bírságra számíthat, de mivel az egységben az ellenőrzés óta kijavították a higiéniai hibákat, folytathatják tevékenységüket.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?