Fontos változás az online pénztárgépeknél

Fontos változás az online pénztárgépeknél

2015. február 5. 13:30

Újra felhasználhatók lesznek az online pénztárgépek - a piac támogatja a kormány elképzeléseit. A kereskedőknek és a szolgáltatóknak jelentene nagy könnyítést, ha egy pénztárgépet nem csak egy felhasználó használhatna. A jelenlegi szabályozás tiltja az újra-megszemélyesítést, vagyis ha pl. egy bolt bezár, az online pénztárgépet ki kell dobni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ésszerű műszaki változtatásokat javasol a szolgáltatói szektor online-osításával kapcsolatban, mondták a forgalmazók és a szervizesek a pénztárgépesek szakmai konferenciáján.

A piac és a szakmai szervezetek időben és többször jelezték a problémákat. Az újra-megszemélyesítés és az AEE-k javításának lehetősége olyan javaslat, amit mi már a kezdetekkor felvetettünk, és egyértelmű, hogy ezek segítenék az online pénztárgépek használatának kiterjesztését.

- mondta el Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond Kft. ügyvezetője. Üdvözölte, hogy a kormányzat bevonta az érintetteket a rendelet-előkészítésbe, és hogy törekszik az eddigi tapasztalatok hasznosítására.

A támogatható célok mellett fontos kérdés az is, a már működő online pénztárgépekre vonatkozik-e az új szabályozás. Az sem mindegy, hogy ezek közül melyekben kell majd hardvermódosítást is végezni ahhoz, hogy megfeleljenek az új követelményeknek.

A kiskereskedelemben 180 ezer online kassza működik. A fejlesztésekhez és az átalakításokhoz reális határidők kellenek. Nem lenne szerencsés ismét kapkodni.

- mondta Mericskai Tibor, a Montel Informatika Kft. ügyvezetője. Egyelőre még nincs válasz ezekre a kérdésekre. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A konferencián elhangzott az is, hogy a kötelező éves felülvizsgálatot csak olyan szervizre szabad bízni, amelyik szerződéses kapcsolatban áll a forgalmazóval, és a felülvizsgálatot szakszerűen, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírásai alapján végzi el. Az éves felülvizsgálat az utolsó lehetőség arra, hogy a garancia lejárta előtt kiderüljenek a pénztárgép esetleges rejtett hibái. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?