20 °C Budapest

Fontos változás az online pénztárgépeknél

2015. február 5. 13:30

Újra felhasználhatók lesznek az online pénztárgépek - a piac támogatja a kormány elképzeléseit. A kereskedőknek és a szolgáltatóknak jelentene nagy könnyítést, ha egy pénztárgépet nem csak egy felhasználó használhatna. A jelenlegi szabályozás tiltja az újra-megszemélyesítést, vagyis ha pl. egy bolt bezár, az online pénztárgépet ki kell dobni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ésszerű műszaki változtatásokat javasol a szolgáltatói szektor online-osításával kapcsolatban, mondták a forgalmazók és a szervizesek a pénztárgépesek szakmai konferenciáján.

A piac és a szakmai szervezetek időben és többször jelezték a problémákat. Az újra-megszemélyesítés és az AEE-k javításának lehetősége olyan javaslat, amit mi már a kezdetekkor felvetettünk, és egyértelmű, hogy ezek segítenék az online pénztárgépek használatának kiterjesztését.

- mondta el Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond Kft. ügyvezetője. Üdvözölte, hogy a kormányzat bevonta az érintetteket a rendelet-előkészítésbe, és hogy törekszik az eddigi tapasztalatok hasznosítására.

A támogatható célok mellett fontos kérdés az is, a már működő online pénztárgépekre vonatkozik-e az új szabályozás. Az sem mindegy, hogy ezek közül melyekben kell majd hardvermódosítást is végezni ahhoz, hogy megfeleljenek az új követelményeknek.

A kiskereskedelemben 180 ezer online kassza működik. A fejlesztésekhez és az átalakításokhoz reális határidők kellenek. Nem lenne szerencsés ismét kapkodni.

- mondta Mericskai Tibor, a Montel Informatika Kft. ügyvezetője. Egyelőre még nincs válasz ezekre a kérdésekre. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konferencián elhangzott az is, hogy a kötelező éves felülvizsgálatot csak olyan szervizre szabad bízni, amelyik szerződéses kapcsolatban áll a forgalmazóval, és a felülvizsgálatot szakszerűen, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírásai alapján végzi el. Az éves felülvizsgálat az utolsó lehetőség arra, hogy a garancia lejárta előtt kiderüljenek a pénztárgép esetleges rejtett hibái. 

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM