26 °C Budapest

Dübörög a józsefvárosi piac

2009. augusztus 11. 09:02

Miközben a bolti kereskedők a fogyasztás visszaesésétől, áfaemeléstől szenvednek, a Négy Tigris elnevezésű józsefvárosi piac fénykorát éli.

A feketézésről és az ázsiai kereskedők tömegeiről ismert piacok igazi fénykorukat élik. Nincs ez másként a józsefvárosi, Négy Tigris elnevezésű pavilondzsungelben sem: kínai árusok kínálják portékájukat, messze a bolti ár alatt.

Töménytelen mennyiségű ruhanemű, cipő, parfüm, napszemüveg, játék, ékszer, mobiltelefon, műszaki eszköz vár vevőre, de a bátrabbaknak árulnak itt okmányokat, például vezetői engedélyt, készpénzfizetési számlát.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a józsefvárosi vásárlók 70-80 százalékát nem a kispénzűek adják, hanem rengeteg kereskedő is itt szerzi be az árut, amit később továbbad saját ületében.

A józsefvárosi piac forgalma a becslések szerint évente százmilliós nagyságrendű, de mivel itt nem gyakorlat a nyugtaadás, hatalmas adóbevételtől esik el az állam.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm