5 °C Budapest

Dübörög a józsefvárosi piac

2009. augusztus 11. 09:02

Miközben a bolti kereskedők a fogyasztás visszaesésétől, áfaemeléstől szenvednek, a Négy Tigris elnevezésű józsefvárosi piac fénykorát éli.

A feketézésről és az ázsiai kereskedők tömegeiről ismert piacok igazi fénykorukat élik. Nincs ez másként a józsefvárosi, Négy Tigris elnevezésű pavilondzsungelben sem: kínai árusok kínálják portékájukat, messze a bolti ár alatt.

Töménytelen mennyiségű ruhanemű, cipő, parfüm, napszemüveg, játék, ékszer, mobiltelefon, műszaki eszköz vár vevőre, de a bátrabbaknak árulnak itt okmányokat, például vezetői engedélyt, készpénzfizetési számlát.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a józsefvárosi vásárlók 70-80 százalékát nem a kispénzűek adják, hanem rengeteg kereskedő is itt szerzi be az árut, amit később továbbad saját ületében.

A józsefvárosi piac forgalma a becslések szerint évente százmilliós nagyságrendű, de mivel itt nem gyakorlat a nyugtaadás, hatalmas adóbevételtől esik el az állam.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?