2020. október 21. szerda Orsolya

Újabb magyar fesztivál húzta le a rolót: erről is a vírus tehet

  • MTI
  • 2020. augusztus 5. szerda 18:30

Elmaradnak idén a hagyományos nyár végi, ősz eleji rendezvények Szolnokon, köztük a Parti-túra Fesztivál és a világzenei program is - közölte a Tisza-parti város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: a városháza figyelembe vette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szakmai állásfoglalását és a hatályos szabályokat, ezért döntöttek úgy, hogy augusztusban és szeptemberben nem rendezik meg a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket. Hozzátette: lehetőség szerint jövőre megtartják a törölt eseményeket.

Elmarad a többi között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar által szervezett Parti-túra Fesztivál, az Örökség Világzenei Fesztivál, a Gulyásfesztivál és a Tiszai hal napja. Nem rendezik meg az augusztus 20-i Szent István-ünnepet sem, nem lesz tűzijáték és légibemutató, kizárólag a misét tartja meg az egyház a Vártemplomban és a templom előtt szűkebb körben, a szabad ég alatt szentelik fel a kenyeret. A város napi ünnepségek szintén elmaradnak, az ilyenkor szokásos díjakat szűkebb körben adják át.

Szalay Ferenc kitért arra, hogy a koronavírus-járványnak még nincs vége és a város nem szeretné azt kockáztatni, hogy bármely rendezvény miatt robbanásszerűen nőjön a fertőzöttek száma.

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: bár a Parti-túra Fesztivál elmarad, a zenekar Szolnokon és a megyén belül - az egészségügyi előírások maximális figyelembevételével - tervez alkalmi fellépéseket, az erről szóló egyeztetések még zajlanak.

Pap Béla, az idén 25 éves Örökség Világzenei Fesztivál főszervezője elmondta, hogy bár a rendezvény elmarad, a jubileum alkalmából egy dupla CD és egy kiadvány jelenik meg. Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a nagyrészt szabadtéri 57. Tiszaligeti Napokat szeretnék megrendezni, az esemény a tervek szerint a szokásosnál több napon át tartana, egy-egy alkalommal kevesebb résztvevővel.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó