2020. július 14. kedd Örs, Stella

Razziázott a minisztérium: ennyi iskolabusz bukott meg az ellenőrzésen


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei 2019. május 6. és 9. között végezték el a kiemelt turisztikai célpontokhoz érkező gyermekszállító autóbuszok célellenőrzését. A 48 megvizsgált jármű műszaki állapotában kiemelkedő hiányosság nem volt, közülük mindössze kettőt kellett alaposabb áttekintésre berendelni - számolt be a tárca.

Az ellenőrzés elsősorban a járművek műszaki állapotára és az üzemeltetéshez szükséges engedélyek meglétére irányult, időzítését az osztálykirándulások időszakának kezdete indokolta. A hat regionális osztály közúti ellenőrei összesen 48 autóbusz ellenőrzését végezték el Aggtelektől Szigetvárig, Kékestetőtől Ópusztaszerig, tömegeket vonzó turisztikai nevezetességek, látnivalók közelében. Összesen nyolc jármű esetében állapítottak meg további intézkedést igénylő, döntő részben a különféle engedélyekkel, igazolványokkal, dokumentumokkal kapcsolatos hiányosságot.

A műszaki vizsgára berendelt két autóbusz egyikénél a vészkijáratokat jelölő felirat, több üvegtörő kalapács és a tűzoltó készülék hiányzott, a másiknál az eltérő ülésszám és az irányjelző búra hiánya jelentett gondot. A központi régióban ellenőrzött 11 autóbusznál semmiféle hiányosság nem merült fel, további két régióban nem találtak műszaki jellegű problémát az ellenőrök. A kisebb hibák kijavítására minden esetben felhívták a járművezetők figyelmét.

Az innovációs tárca ellenőreinek megjelenésére a kiemelt turisztikai célpontok közelében a következő hónapokban, az idegenforgalmi főszezonban is számíthatnak az autóbuszos szolgáltatók.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS