2020. október 30. péntek Alfonz

Mégis mire költöttek a magyarok napi 257 milliót egy nap alatt?


Három hónap alatt 23 milliárd forintnyi juttatást használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosai. Ezzel az idei lett az eddigi legsikeresebb nyári szezon az első kártya kibocsátása óta. A napi 257 millió forintos költésből a vidéki régiók közül legnagyobb részben a balatoni részesedett. Itt 3,3 milliárd forintot használtak fel a pihenni vágyók.


A munkavállalók kihasználták az idei nyár kedvező időjárását, és pihenéssel töltötték a legmelegebb három hónapot. Ezt támasztják alá az OTP SZÉP kártya felhasználási adatai is.

A három nyári hónap alatt ugyanis összesen 23 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok a több mint 26 000 elfogadóhely valamelyikén. A vidéki régiók közül a balatoni emelkedett ki a legjobban. Itt több mint 3,3 milliárd forintot költöttek. Az ezüstérmet a Dél-Alföldi régió szerezte meg 2 milliárd forinttal, míg a harmadik legnépszerűbb régió az Észak-Magyarországi lett több mint 1,8 milliárd forinttal. Az összes költés közel hétharmada a vidéki régiókban realizálódott, míg 38 százalék Budapesten és Közép-Magyarországon.

A tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy ez a juttatási forma évről-évre egyre népszerűbb. A SZÉP kártya manapság már legalább olyan fontos része lett a nyári pihenésnek, mint a napszemüveg vagy a naptej. Ezek nélkül már el sem indulunk. Bízunk benne, hogy az idei év hátralevő hosszúhétvégéin a kártya ismét a munkavállalók partnere lesz a pihenésben és további jelentős összegek áramlanak majd a belföldi turizmusba, legyen szó egy egri forralt borozóról vagy egy hajdúszoboszlói wellnes-szállóról. Érdemes továbbá azt is kihangsúlyozni, hogy immáron a negyedik teljes szezont zártuk úgy, hogy a kártya működésében nem tapasztaltunk jelentős fennakadást - vélekedett a nyári eredményekről Kuhárszki András az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

A több mint 900 000 OTP SZÉP kártyára 2015-ben már 48,5 milliárd forintot is meghaladó feltöltés érkezett. Ez 15 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A kártyát kibocsátó szolgáltató várakozásai szerint az év hátralevő részében is tovább pöröghet a kártyák felhasználása.Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Csúnya hónap jön: drágulásra, várakozásra készüljenek a magyar autósok
Egyre többen váltanak négyévszakosra, de nem mindegy, hogy milyet vásárolunk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.29-11.04
Országos

Lidl

10.29-11.04
Országos

Auchan

10.29-11.04
Országos

Tesco

10.29-11.04
Országos

Spar

10.29-11.04
Országos

Interspar

10.29-11.04
Országos

Praktiker

10.29-11.09
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó