2 °C Budapest

Már nemcsak az idősebbek, a fiatalok körében is egyre népszerűbb ez az időtöltés

2020. január 19. 12:00

Magyarország köztudottan termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeivel a fiatalok is mindinkább tisztában vannak, mert egyre többen keresik fel a termálfürdőket. Az orvosszakértő szerint ez nem véletlen, hiszen a termálvíz sok, a modern életvitelhez kapcsolódó problémára is megoldást kínál.

Egyre népszerűbb a termálfürdőzés a fiatalok körében az egyik legnagyobb hévízi szálloda adatai szerint. A látogatottsági adatok mellett kutatási eredmények is megerősítik a tendenciát: a 18-24 éves korosztály több mint egyharmada jár évente legalább egyszer termálfürdőbe. Dr. Kurth Géza, a hévízi NaturMed Hotel Carbona reumatológus, rehabilitációs szakorvosa szerint a növekvő népszerűségnek több oka is van: a termálvíz a fiatalok modern életvitelből fakadó problémáira is sokféle hatékony megoldást nyújt, valamint a termálfürdőzés egyre vonzóbb közösségi élmény. Az alábbiakban az orvosszakértő segítségével foglaljuk össze azokat az előnyöket, amelyek a termálfürdőzés növekvő népszerűségét magyarázzák.

1. A termálvíz stresszoldó és regeneráló hatású

A hazai termálvizek összetételükben változatosak, és számos olyan egészségügyi probléma kezelésére alkalmasak, amelyek a fiatalok körében is előfordulhatnak. A termálfürdőzés jótékony hatással van a stresszre, amely a felgyorsult életvitellel szinte kötelezően együtt jár, és amely mára népbetegséggé nőtte ki magát. Emellett enyhítheti az alvászavar okozta panaszokat, vagy elősegítheti a testtartás javítását. A Carbona szakorvosa szerint a mobiltelefonozás okozta helytelen testtartás, a köznyelvben SMS-nyakként hívott jelenségre is kínál megoldást. Emellett elősegíti a test regenerálódását például egy sportsérülés után.

2. Termálfürdőbe menni közösségi élmény

A fürdőkbe a fiatalok szívesen terveznek programokat közösen, hiszen az így együtt töltött idő nagyszerű élményt nyújt. Ráadásul a program kiegészíthető közös szaunázással és akár olyan aktivitásokkal, mint például az aquafitnesz. Kifejezetten népszerű az éjszakai fürdőzés, ahol a zenék és a fények miatt szinte szórakozóhelyen érezhetik magukat.

3. A fürdőzés országjárással is egybeköthető

Mivel a fiatalok közül sokan inkább az aktív pihenést részesítik előnyben, az akár gyógyászati célú termálfürdőzést szívesen kötik össze kirándulással, városnézéssel. Az országban több mint 80 minősített gyógyfürdő közül választhatnak, amelynek környéke gazdag természeti és történelmi látnivalókban a dunántúli régióban Hévíztől és Sárvártól kezdve az Alföldön át egészen Észak-Magyarországig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm