2020. december 1. kedd Elza

Fontos döntés született: jöhet a közös európai személyi igazolvány


A soros román EU-elnökség meggyőzte a tagállamokat, az Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot, hogy egységes személyazonossági igazolványokra van szükség - írja a Maszol.ro. Az új igazolványok több biztonsági elemet tartalmaznak majd.

Az új, közös európai személyazonossági igazolványról szóló tervezet jelenleg a parlament előtt van. A román belügyminiszter elárulta, hogy azok tartalmazni fogják a tulajdonos fényképét, egy chipet és két digitális újlenyomatot.

Nem csak a személyiről, de közös körözési rendszerről is megállapodtak az európai vezetők. Ennek köszönhetően bármelyik uniós tagállam rendőrei könnyedén le tudják majd hívni a körözött személyre vonatkozó információkat a rendszerben levő adatbázisokból.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk