Felszámolják Budapest szégyenfoltját: felvonultak a munkagépek

2015. augusztus 26. 14:34

Megkezdődött a Normafa rehabilitációjának első szakasza; az Anna-réti játszóteret körbekerítették, a sétaút egy részét már feltúrták. A fejlesztést a többség támogatja, a futók most mégis panaszkodnak.

Augusztus elején a Hegyvidéki Önkormányzat, mint építtető megkezdte a Normafa rehabilitációjának erre az évre eső kivitelezési munkáit. A fejlesztés első szakaszában megújul a sétaút, átépül az Anna-réti játszótér, erdei tornaeszközöket telepítenek, valamint megtörténik a Jánoshegyi út kátyúzása is. A munkálatokra mindössze 3 hónapot kapott a kivitelező, vagyis a Zöld Hegyvidék Konzorcium.

Ugyan az első körös munkálatok nem tartanak sokáig, a november végi átadásig azonban lesz némi kellemtelenség. Az önkormányzat felhívása szerint, a munkálatok idejére az Anna-téri játszóteret lezárják, a Síház melletti parkoló egy része felvonulási munkaterület lesz, a Jánoshegyi úton pedig forgalmi korlátozások várhatók.

A Pénzcentrum helyszíni szemléje során több futó is arra panaszkodott, hogy a sétaút egyelőre nem lezárt területein is (a Síháztól a libegőig), a munkaterület kijelöléséhez hozzávetőlegesen 10 méterenként levert cölöpök miatt rendkívül veszélyes jelenleg sportolni.

Hiába van némi halványpiros festék rajtuk, alig lehet észrevenni a földből kb. 5 centire kilógó jelzőcölöpöket. Az egyik miatt majdnem akkorát estem, mint egy ház

- mondta az egyik futó, aki egyébként örül a fejlesztésnek.

A megújult sétányok az Anna-rétig 3 méter szélesek lesznek, innen pedig a libegőig 2 méter széles gyalogjárók készülnek.

Habár a fejlesztésnek még mindig vannak ellenzői, a többség mégis a rendbetétel mellett tette le a voksát - vagy teljesen hidegen hagyja a fejlesztés. Ahogy az a helyszínen elhelyezett tájékoztató táblán is szerepel, a XII. kerületi önkormányzat a 2015. május 17-én tartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva kezdte meg a munkálatokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A helyi népszavazáson 81 százalékot kapott az igen, és 19 százalékot a nem.

Viszont a hegyvidéki szavazók nem voltak túl lelkesek: mindössze a választók negyedét érdekelte a Normafa jövője. A választók 27,6 százaléka vett részt a vasárnapi népszavazáson, így az hivatalosan érvénytelen lett. Az alábbi két videóból kiderül, miről is szavaztak a Hegyvidék polgárai:

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm