2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Elutaznál a négynapos hosszú hétvégén: ennyivel kalkulálj két napra


2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 négynapos hétvégének örvendezhetünk az évben. Bár az első kör már lement március 15-hez hangolva, még maradt négy. A legújabb éppen március 30-án élesedik, a rákövetkező pedig a tavasz közepén. Ezen felbuzdulva megnéztük, melyek Európa legolcsóbb nagyvárosai, azaz hogy mennyibe kerül egy átlagos két éjszakás kiruccanás két fő részére.

2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 olyan alkalom van idén hazánkban, amikor négy egymást követő napon nem kell dolgozni és lehet egy kiadósat pihenni. Bár ezek közül március 15-ével egy kör már kiesett, a második éppen március 30-án, pénteken élesedik, majd nemsokkal később jön az újabb tavasz közepén. Ennek apropóján, egy friss kutatás alapján megnéztük, mennyibe kerül a legolcsóbb európai nagyvárosokban egy két éjszakás rapid üdülés.

A lista élén Krakkó végzett kevesebb mint 58 905 ezer forinttal, de nem sokkal maradt el tőle Vilnius (59 ezer forint) és Riga sem (61 ezer forint). A szűkebb keretbe egyébként még Athén is becsúszott a maga nem túl brutális 71 400 forintos árazásával.

A táblázatban megjelenő árak egyébként magukba foglalják többek között:

  • az átlagosnak mondható szállodai költségeket két főre,
  • a reptéri transzfert,
  • 48 órás helyi bérletet,
  • a helyi látványosságok látogatási díját,
  • a legfontosabb múzeumok, művészeti galériák belépőjegyének árát,
  • az ételek és különböző italok (sor, bor, üdítők) árát két főre.

A listára Budapest is felkerült az 5. helyen, úgyhogy, aki a magyar fővárosra lenne kíváncsi ezekben a borongós tavaszi napokban, az párjával nagyjából 66 ezer forintos költségre számítson egy három napos kiruccanás során. A fenti számokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezeken felül az oda és visszaút költségeit természetesen még külön számításba kell venni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.