2020. július 4. szombat Ulrik

Eleged van és lelépnél az országból? Itt a legboldogabb államok friss toplistája


Ismét nyilvánosságra hozta az ENSZ a világ legboldogabb országainak toplistáját. A tavalyi listavezető Finnország tartotta első helyét, Magyarország a top 10 közelében sincs.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának jelentése 156 országot rangsorolt a lakosainak boldogságérzete alapján. A boldogságindex megállapításánál figyelembe vették többek között a GDP-t, a várható élettartamot, hogy a lakói mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek, illetve mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.

Látható, hogy a régiónkból messze az osztrákok a legboldogabbak, utánuk a csehek jönnek, akik a 20. helyen állnak, majd pedig a 38. szlovákok. Lengyelország a 40., Szlovénia 44., Románia pedig a 48. helyen van.

Magyarország a 156 rangsorolt ország közül a 62. legboldogabb. Hét helyet javítottunk a tavalyi 69.-hez képest.

Utánunk a régióban a szerbek jönnek, akik kereken a 70. helyen vannak, majd pedig a 75. horvátok. Bulgária a 97., Ukrajna pedig a 133. legboldogabb ország a világon.

Az ENSZ szerint a világ tíz legboldogabb országa:

1. Finnország

2. Dánia

3. Norvégia

4. Izland

5. Hollandia

6. Svájc

7. Svédország

8. Új-Zéland

9. Kanada

10. Ausztria

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk