2019. április 23. kedd Béla

Eleged van és lelépnél az országból? Itt a legboldogabb államok friss toplistája


Ismét nyilvánosságra hozta az ENSZ a világ legboldogabb országainak toplistáját. A tavalyi listavezető Finnország tartotta első helyét, Magyarország a top 10 közelében sincs.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának jelentése 156 országot rangsorolt a lakosainak boldogságérzete alapján. A boldogságindex megállapításánál figyelembe vették többek között a GDP-t, a várható élettartamot, hogy a lakói mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek, illetve mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.

Látható, hogy a régiónkból messze az osztrákok a legboldogabbak, utánuk a csehek jönnek, akik a 20. helyen állnak, majd pedig a 38. szlovákok. Lengyelország a 40., Szlovénia 44., Románia pedig a 48. helyen van.

Magyarország a 156 rangsorolt ország közül a 62. legboldogabb. Hét helyet javítottunk a tavalyi 69.-hez képest.

Utánunk a régióban a szerbek jönnek, akik kereken a 70. helyen vannak, majd pedig a 75. horvátok. Bulgária a 97., Ukrajna pedig a 133. legboldogabb ország a világon.

Az ENSZ szerint a világ tíz legboldogabb országa:

1. Finnország

2. Dánia

3. Norvégia

4. Izland

5. Hollandia

6. Svájc

7. Svédország

8. Új-Zéland

9. Kanada

10. Ausztria

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk