2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Brutál szigorítás: akár 1,8 millióra is büntethetik a gyorshajtókat a szomszédban

  • hvg.hu
  • 2021. január 7. csütörtök 18:02

Már a 30 km/h-t meghaladó sebességtúllépést is bűncselekményi kategóriába sorolják Ausztriában, ahol január elsejétől a büntetési tétel is több mint duplájára emelkedett. Immár akár 5000 euróra is megbüntethetik azt, aki túllépi a megengedett sebességet.

2021-től a gyorshajtásért kiszabható legnagyobb összeg 2180 euróról (kb. 780 ezer forint) több mint a duplájára, 5000 euróra (1 millió 778 ezer forintra) emelkedett Ausztriában.

A szigorítást azután vezették be, hogy tavaly az év első felében 50 ember halt meg gyorshajtás miatt és 7200 olyan szabálytalanságot rögzítettek, amikor lakott területen a megengedettnél 40 km/h-val, lakott területen kívül pedig 50 km/h-val gyorsabban hajtottak a sofőrök.

Az új szabályozás már a 30 km/h-t meghaladó sebességtúllépést is bűncselekményi kategóriába sorolja, így automatikusan bevonják a vétkes sofőr jogosítványát a gyorshajtás mértékétől függően kettő-négy hétre. Emellett immáron az utcai versenyzés is bűncselekménynek számít Ausztriában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked