2021. január 26. kedd Vanda, Paula

33 ezer forintot tartott meg az iroda a koronavírus miatt lemondott utazás árából

  • 24.hu
  • 2020. július 27. hétfő 09:30

Egy magyar házaspár még novemberben foglalt egy nyolcnapos Izrael-Jordánia utat egy utazási irodánál, ami kettejüknek több mint 900 ezer forintjába került.

Március második felében indultak volna, de a koronavírus közbeszólt, és az utazási iroda 10 nappal az indulás előtt kénytelen volt lemondani a programot. Az utasoknak későbbi utazást ajánlottak vagy pénzvisszatérítést, ám az utóbbit nem a teljes díjra, hanem 33 ezer forinttal kevesebbre - írja a 24.hu.

Az iroda elvégezte az utazásszervezési tevékenységet, viszont maga az utazás nem teljesült, így a Ptk. alapján a teljes díj 20 százalékát tarthatták volna vissza, azaz több mint 90 ezer forintot - vezette le az iroda vezetője, Haris Ernő, miért érzi méltányosnak a 33 ezer forintos pénzvisszatartást.

 

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked