Egyre többen érzik tehernek a karácsonyi főzést, ezért idén is számos budapesti étterem kínál elviteles ünnepi menüt.
Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a magyar éttermekben manapság ehető gulyásleveseket a közismert budapesti étterem-lánc tulajdonos, Wang Mester. A legendás kínai séf azt is megmutatta, szerinte hogyan kellene elkészíteni nemzeti ételünket.
"A magyar éttermek 60%-ban a gulyásleves szar" - közölte nemes egyszerűséggel a TikTok-csatornájára feltöltött friss videóban a régóta Magyarországon élő és dolgozó, legendás kínai séf, Wang Mester. A nemrég megjelent poszt azért is igazán aktuális, hiszen épp a napokban írtunk a Pénzcentrumon arról, hogy a hazai vendéglátás helyzete nem épp rózsás. Harmath Csaba gasztronómiai szakértő, a Gault&Millau étteremkalauz magyarországi szakmai vezetője szerint pedig az egyik fő probléma az, hogy kevés a hozzáértő szakember a szakmában.
Nem gondolom, hogy egy Fülöp-szigeteki szakács ne tudna megfőzni egy jó gulyáslevest, ugyanis ők kiválóak abban, hogy valamit megtanuljanak, újra és újra reprodukáljanak azonos színvonalon – amiben mi, magyarok nem vagyunk annyira jók egyébként
- fogalmazott a Pénzcentrumnak adott interjújában Harmath Csaba.
Visszatérve Wang Mester videójára, a kínai séf azt is hozzátette, hogy nem volt ez mindig így: "Nagyon-nagyon szeretem a gulyáslevest, de most a magyar éttermekben az íze teljesen más, mint 15-20 évvel ezelőtt, amikor először megkóstoltam." És a csattanó, Wang azt is megmutatta, szerinte hogyan kellene készülnie a tökéletes gulyáslevesnek. Íme a receptvideó:
@wang.mester ♬ eredeti hang - Wang Mester - Wang MesterNULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
A tökéletes gulyásleves receptje
Bármelyik nemzet konyhájáról is beszélünk, mindenhol igaz a mondás: "ahány ház, annyi szokás". Így nyilván Wang mester tökéletes guylásleves receptjével is lehet vitatkozni, de azzal kevéssé, hogy ne lenne meg a kínai séfnek a technikai tudása ahhoz, hogy tényleg finom levest tudjon főzni. És akkor nézzük a tökéletes gulyásleves receptjét!
Wang mester gulyás levesének hozzávalói:
- sertészsír
- fűszerpaprika (édes)
- fűszerpaprika (csípős)
- lilahagyma
- víz
- marhahús (lábszár)
- só
- bors
- fűszerkömény
- babérlevél
- fokhagyma
- paradicsom
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller gumó
- burgonya
- petrezselyem zöldje
A tökéletes gulyásleves elkészítése
Mint az Wang fenti videójában látható, a recept nem bonyolult, leginkább az időt kell csak rászánni, hogy valóban finom gulyáslevest készíthessünk. A tökéletes gulyás leves elkészítésének lépései a következők:
- Egy lábasban felolvasztjuk a sertészsírt, majd hozzáadjuk az édes és a csípős paprikaport, a lilahagymát, illetve egy kicsi vizet, ezt jól összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst.
- Miután a hús kifehéredett, hozzáadjuk a maradék fűszereket (só, bors, fűszerkömény, babérlevél, fokhagyma), majd felöntjük vízzel, hogy ellepje (a recept szerint 1,5 liter, de ez függ a többi hozzávalótó mennyiségétől), és ezt 90 percig, fedő alatt főzzük.
- Végezetül hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket (paradicsom, sárgarépa, fehér répa, zeller, burgonya) és további 50-60 percig főzzük.
- Tálaláskor petrezselyem zöldjével kínáljuk. Jó étvágyat!
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








