26 °C Budapest
Hundreds of tourists crowd around the Trevi Fountain to take photos and enjoy the shade on a hot summer day in Rome. One of the most famous sights in Rome.

Ennyi volt! Alkoholkorlátozást vezettek be a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén

2024. május 23. 17:14

Ahogy Ibiza és Mallorca is egyre jobban elutasítja a buliturizmust, világszerte egyre több úticél fogalmazza meg azokat az elvárásokat, amelyeket a turistákkal szemben támasztanak. A helyiek leginkább azt kérik, hogy a turisták tartsák tiszteletben a kulturális értékeket és a természeti környezetet, szemben a helyi életmódot zavaró, felelőtlen magatartást tanúsító vendégekkel - közölte a BBC.

A világ népszerű turisztikai célpontjain egyre inkább előtérbe kerülnek az utazókkal szemben támasztott elvárások változásai. Ibiza és Mallorca például már nem fogadja kitörő örömmel a bulizni vágyó turistákat, míg a Kanári-szigeteken áprilisban megrendezett tüntetések egyértelmű üzenettel szólították meg a látogatókat: "Turista: tiszteld a helyet!" Európa több városában, mint Barcelona, Athén és Málaga is hasonló hangulat uralkodik.

A helyi lakosok elmondásuk szerint olyan turistákra vágynak, akik tiszteletben tartják a kultúrát és a természeti környezetet, ellentétben azokkal, akik negatív hatást gyakorolnak a környezetre és a helyi életmódra. A cél az, hogy olyan látogatók érkezzenek, akik hozzájárulnak a helyi gazdaság fellendítéséhez anélkül, hogy kárt okoznának.

Carina Ren, az Aalborg Egyetem professzora szerint bár mindig is voltak problémás turisták, mostanra ezeknek a száma jelentősen megnőtt. Velence például egyfajta díjat vezetett be a látogatók számára annak érdekében, hogy korlátozza a számukat. Barcelonában eltávolítottak egy buszjáratot a Google Mapsről, míg a Baleár-szigeteken alkoholkorlátozásokat léptettek életbe. Bali ezzel egyidőben új idegenforgalmi adót jelentett be.

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács előrejelzése szerint 2024 rekordév lesz az idegenforgalom számára. Spanyolországban például 85,1 millió látogatót regisztráltak tavaly. Sebastian Zenker szerint azonban fontosabb kérdés, hogy ki profitál igazán a turizmusból.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Új-Zéland "jobb minőségű" látogatókat próbál vonzani a kampányain keresztül. Az idegenforgalmi marketingstratégiák célja specifikus piaci szegmensek megcélzása. Antje Martins hangsúlyozza, hogy nem csak a "megfelelő" típusú turisták bevonzása fontos, hanem az is, hogy hogyan kezelik ezt az iparágat.

Néhány ország keményebb intézkedéseket vezetett be az idegenforgalmi adóktól kezdve egészen bizonyos típusú turisták távol tartásáig. Felmerülhet annak lehetősége is, hogy csak a tehetősebb utazóknak nyílik majd lehetőségük ezekre az úti célokra látogatni. Az iparág fenntarthatóságának biztosítása érdekében a kutatók és a szakértők szerint fontos lenne egyensúlyt teremteni a mindenki számára elérhető utazás és az úticélok védelme között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm