27 °C Budapest
Wooden pier on the Lake Balaton in Balatonfuzfo Hungary .

Mi folyik a Balatonnál? Közkedvelt, óriási strandot zárnak le, nyáron már nem fürödhet ott akárki

2024. március 6. 09:10

Lezárnak egy 1,5 kilométeres balatoni partszakaszt a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtt. Az önkormányzat elcseréli a területet az állammal, három ingatlant kapnak cserébe.

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti, másfél kilométeres vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a 24.hu szerint. A portál az alapítványtól megtudta, a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, "ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát." Kiderült, hogy az alapítvány egy magánutat is igyekszik megszerezni a tábor környékén, Fonyód keleti végénél.

Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester elmondta, a terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudtak a lezárásról. Az is kiderült, hogy a város elcseréli a vízparti területet az állammal, "a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány" - tette hozzá az alpolgármester. Az önkormányzat a partszakaszért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. A térkép szerint az egyik nagyértékű, vízparti területnek tűnik, de arról nincs hír, mit tervez ezekkel a város.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm