6 °C Budapest
Megyeri híd, Magyar Közút

Különleges karácsonyi díszkivilágítást kap az ország egyik kedvenc hídja

2022. december 18. 12:31

A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy a Magyar Közút karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat. Az akció sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kapott a közútkezelő, sokan kérdezték, hogy idén is megvalósítják-e ezt az egyedülállónak számító attrakciót. A társaságnak sok fejtörést okozott, hogyan valósítsa meg a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását, de megoldották, hogy idén se maradjon ünnepi világítás nélkül a híd. Sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén.

Idén a társaság kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezi a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás bár valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-25., vagyis jövő hét pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja. A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdemes lesz követni a Magyar Közút Instagram, TikTok, Youtube és Facebook oldalát a következő napokban, ahol a fényfestés ideje alatt és után is további részleteket, fotós és videós tartalmakat is megosztanak majd. A társaság azt kéri, hogyha valaki lencsevégre kapja a közutas karácsonyfát és azt megosztja közösségi profiljain, jelölje a Közút oldalait is, hogy a társaság a legjobb fotókból később összeállítást publikálhasson a közösségi oldalain. A „Megyeri karácsony 2.0 light” beharangozó videója elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán.

Címlapkép: Magyar Közút Facebook

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem