7 °C Budapest
Man jumping into outdoor pool with inflatable pool toy on summer afternoon

Itt az első igazi nyár a pandémia óta: a magyarok zöme itt vakációzna

2022. június 25. 15:01

Ez az első olyan nyár, amikor az összes Covid-19-hez kapcsolódó korlátozást feloldottak, ami óriási fellendülést mutat a repülőjegy foglalásokban a Kiwi.com adatai alapján. A globális volumenek megháromszorozódtak a tavalyi évhez képest, és 59%-kal haladják meg a 2019-es adatokat. A magyaroknál kiemelkedő az utazási kedv, tavalyhoz képest hatszorosára nőtt a foglalások száma. A legtöbb honfitársunk idén nyáron Olaszországba, Spanyolországba és Görögországba repül. A jelenlegi utazási roham közepette egy új tendencia is megjelent.

A Kiwi.com-on idén nyáron ötmilliárd keresés - majdnem kétszer annyi (1,9), mint tavaly nyáron – érkezett a „bárhová" irányuló utazásra, ami azt jelenti, hogy nem konkrét desztinációra keresnek, csak utazni szeretnének. Ez a „mindegy, hogy hová, csak utazzunk már” szemlélet a magyarokra különösen jellemző, és a nyári hónapokra még inkább felerősödött. 2021-hez képest megháromszorozódott, 22 millióra nőtt azoknak a kereséseknek a száma, ahol a célállomást üresen hagyták, és csak a többi mezőt töltötték ki a magyarok.

A bezártság után újra lehet felfedezni, pihenni és elmenekülni a mindennapokból; idén nyáron a globális toplisták élén olyan úti célok állnak, mint Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Malajzia és Kolumbia. A repülővel utazó honfitársaink körében is Olaszország a sláger, az oldalon keresztül ide vett repülőjegyet június 19-ig a nyári hónapokra a legtöbb magyar. Olaszországot követi Spanyolország, majd Görögország. A lista 4. fokára az Egyesült Királyság állhatott megelőzve Franciaországot.

A keresési listát Barcelona vezeti továbbra is a nyári hónapokra, amelyet London, majd Párizs követnek. Érdekesség, hogy azok közül, akik a „bárhová”-t írták be célállomásnak, azok közül a legtöbben végül Londonba vettek repülőjegyet. A 2. város ezen a listán Párizs, majd Milánó. Az idei nyár abszolút utazási trendjeként figyelhető meg a rugalmasság a költségvetés, az utazási időpontok és az utazás módja tekintetében, valamint az, hogy akárhová szívesen utazunk.

Sok utazó a Covid-19 után rugalmasabb és kreatívabb az utazásaival kapcsolatban.  Sokuknak lehetőségük van bárhonnan dolgozni, ami lehetővé teszi számukra, hogy megőrizzék munkahelyük stabilitását, miközben egy új úti célt fedeznek fel.  Egyesek a lehető legtöbbet akarják kihozni a költségvetésükből, és a lehető legkedvezőbb áron akarnak világot látni, míg mások a lehető legtöbbet akarnak utazni, és minél több országot meglátogatni, hogy bepótolják a kiesett időt

- mondja Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az utazási oldal összefoglalta, hogyan hackelheti meg bárki az összes olcsó és ismeretlen utazási lehetőséget idén nyáron, ha egyedi keresési lehetőségeket használ. Egy szépen felépített keresőeszköz sok időt takarít meg az utazóknak. A weboldalon vagy konkrét úti célokra és időpontokra kereshetünk, amelyeket meg szeretnénk látogatni, vagy mindkét esetben a „bárhol" gombra kattinthatunk, és megnézhetjük, mi jelenik meg. A keresősáv alatti szűrőkben beállíthatjuk az árkategóriát, a hét napjait, amikor utazni szeretnénk, a közlekedési eszközt, amelyet be szeretnénk vonni, kiválaszthatjuk, hogy a találatok között csak közvetlen vagy csatlakozó utak is szerepeljenek, milyen poggyásszal szeretnénk utazni, és még azt is, hogy milyen tevékenységeket szeretnénk végezni.

Minden egyes szűrő alkalmazásával megjelenik a kiválasztásoknak megfelelő úti célok szűkített listája. Ha a választás megtörtént, egy újabb szűrőcsoport áll rendelkezésre, arra az esetre, ha valakinek szüksége lenne rá. Ezekben kizárhatunk olyan országokat, amelyeken nem szeretnénk átrepülni, ami hasznos, ha nem akarunk extra pénzt költeni tranzitvízumokra, vagy ha több légitársaság is repül a célállomásra, kiválaszthatjuk és eltávolíthatjuk a légitársaságokat.

Aki nem tudja eldönteni, hogy hova utazzon, annak érdemes megnézni a portál Deals oldalát.  Ez egy speciális eszköz, amellyel remek,kedvezményes repülőjegy-árak találhatók, a hazai repülőtérről számítva km/ár alapján.  Amikor az algoritmus megtalálja a legolcsóbb útvonalakat, azok megjelennek a Deals oldalon, ami azt jelenti, hogy bármikor új ajánlatok is elérhetőek lehetnek, így az utazók folyamatosan hozzáférhetnek a hihetetlenül olcsó jegyekhez. Ha egy utazás alkalmával több országot is bejárnánk, akkor ez az eszköz segíthet. A Nomad egy egyedi keresési lehetőség, amelyen az utazóknak csak annyit kell tenniük, hogy beírják az összes úti célt, amelyet meg szeretnének látogatni, és hozzáadják, hogy mennyi ideig szeretnének az egyes helyeken maradni. Az algoritmus megkeveri az összes lehetséges járatot, és a legolcsóbb kombinációt ajánlja fel a foglaláshoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem